Bátorság-díjat kapott Soros György, amit továbbadott egy magyar szerkesztőnek

Balogh S. Éva a Hungarian Spectrum szerkesztője, amely elérhetővé teszi angolul azt, amit Orbán Viktor mond. Soros szerint Orbán szupergonoszt faragott belőle, aki a magyar nemzet keresztény identitására tör, írta a nepszava.hu.

Idén Soros György kapta a The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány Ron Ridenhourról elnevezett bátorság-díját. A vietnami háború veteránja, Ridenhour tárta fel a My Lai-i mészárlás részleteit.

A milliárdos a díjat mindazok nevében vette át, akikkel az évek folyamán együtt dolgoztak, és akik közül szerinte a hatalmon lévők most sokakat démonizálnak.

Soros György kitért rá, hogy szülőhazájában Orbán Viktor kormánya egyfajta szupergonoszt faragott belőle, aki a magyar nemzet feltételezett keresztény identitására tör.

„De én nem élek Budapesten, nem úgy, mint néhányan a támogatottjaink közül, például Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság elnöke, akinek minden nap együtt kell élnie a szervezett ellenségességgel, csak mert a menekültek és a migránsok jogait védi”, nevezett meg egy támadásoknak kitett magyar civil aktivistát.

Soros rajta kívül még két embert emelt ki: jó barátját, Osman Kavalát, akit Törökországban másfél éve magánzárkában tartanak fogva és a Brazíliában meggyilkolt Marielle Francót.

A díjjal járó 10 ezer dollárt Soros György az angol nyelvű Hungarian Spectrum blognak ajánlotta fel, amely szerinte fontos feladatot tölt be azzal, hogy az egész világ számára elérhetővé teszi azt, amit Orbán Viktor odahaza mond.

Hungarian Spectrum

Newer readers of Hungarian Spectrum might ask what today’s elections in North Macedonia have to do with Hungary. But those who been following this blog should remember the name of Nikola Gruevski, the former prime minister of Macedonia and a friend of Viktor Orbán who found refuge in Hungary when he fled from Macedonia in November 2018 in order to avoid a two-year jail sentence for corruption.

A Hungarian Spectrumot tizenkét éve írja Balogh S. Éva, 56-os menekült, a Yale Egyetem nyugalmazott történelemprofesszora.

A teljes cikk itt olvasható:

Soros György díjat kapott a bátorságáért, de továbbadta

A pénzt Balogh S. Éva angol nyelvű blogjának ajánlotta fel, amiért a Hungarian Spectrum tudatja a világgal, miket mond saját népének Orbán Viktor. Idén Soros György kapta a The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány Ron Ridenhourról elnevezett bátorság-díját. A vietnami háború veteránja, Ridenhour tárta fel a My Lai-i mészárlás részleteit.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp