Megkapta végleges kinevezését az OR-ZSE rektora

A Sándor-palota Tükörtermében vette át Áder Jánostól a rektori kinevezésről szóló oklevelet prof. dr. Vajda Károly, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) rektora 2019. április 17-én délelőtt.

Az ünnepélyes rendezvényen részt vett többek között Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, Józsa János, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, valamint Darvas István főrabbi, az OR-ZSE főtitkára is, olvasható az egyetem honlapján.

Áder János köztársasági elnök átadja a kinevezési okmányt Vajda Károly egyetemi tanárnak, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem rektorának a Sándor-palotában (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Vajda Károly ezidáig megbízott rektorként vezette az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemet, mivel még nem volt meg az ehhez szükséges egyetemi tanári címe. Miután az ehhez szükséges kinevezést a tavalyi év második felében megkapta a köztársasági elnöktől, így elhárult annak akadálya, hogy Vajda öt éven át teljes jogú rektorként állhasson az intézmény élén.

Vajda Károllyal készült korábbi interjúnkat itt lehet elolvasni:

Egy krízishelyzetet kell most menedzselnünk – Kibic Magazin

Most vasárnap mutatták be a Mazsihisz közgyűlésének az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) frissen kinevezett rektorát. Vajda Károllyal többek között az intézet jövőjéről, a rabbiképzés megújításáról és a nők neológián belüli szerepéről beszélgettünk. A rektori pályázatát az egyetemi tanács többsége nem támogatta, végül az intézmény fenntartója, a Mazsihisz vezetősége megfordította a tanács által javasolt sorrendet.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp