Holokauszttagadásért ítéltek börtönre egy szélsőjobboldali francia írót

Egy év letöltendő börtönre ítélte a francia bíróság Alain Soral szélsőjobboldali írót, publicistát a holokauszt tagadása miatt. Soral már több éve tesz közzé rasszista és antiszemita tartalmakat.

Alain Soralt azért ítélte el a párizsi büntetőbíróság, mert a honlapján publikálta ügyvédjének egy más ügyben elhangzott holokauszttagadó beszédét. Jogi tanácsadóját, Damien Viguier-t 5000 euró (1,6 millió forint) pénzbírság megfizetésére ítélte a bíróság bűnrészesség vádjával a beszéd tartalma miatt.

Alain Soral

A korábban már többször elítélt Soral, a francia marxista mozgalomhoz tartozó író a kilencvenes években hagyta ott a Francia Kommunista Pártot (PCF), amely szerinte felhagyott forradalmi elveivel. 2006-ban belépett a Jean-Marie Le Pen vezette szélsőjobboldali Nemzeti Frontba, amelynek 2007-ig a központi bizottsági tagja és egyben legfőbb ideológusa is volt.

(Index)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp