Róna Tamás főrabbit választották meg a Rabbitestület élére

Róna Tamás főrabbi személyében új elnököt választott a Mazsihisz Rabbitestülete. A korábbi elnök pedig a BSZH Rabbikarának igazgatója lett.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Rabbitestülete Dr. Róna Tamás főrabbit választotta meg új elnökének. Helyettesei Schönberger András és Markovics Zsolt főrabbi lettek. A Rabbikar tagjai a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Rabbisága igazgatójának Radnóti Zoltán főrabbit választották meg, írja a mazsihisz.hu.

Róna Tamás rabbi (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Róna Tamás nemrég az ifjúság neveléséért és a keresztény-zsidó párbeszédért végzett munkájának elismeréseként megkapta a Scheiber Sándor-díjat. A főrabbi az alföldi régió vezető rabbijaként is tevékenykédig, illetve az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) tanszékvezető tanára.

Korábbi interjúnkat vele itt lehet elolvasni:

“Nem elhanyagolható a vidéki zsidóság” – Kibic Magazin

Róna Tamás, az alföldi régió vezető rabbija szerint a vidéki zsidóság nem tűnt el teljes egészében, de megmentésére mindenképpen erős akaratra lenne szükség. A régióhoz tartozó 17 közösségnek ugyan már elkezdődött az újjászervezése, ám a vidéki zsidó élet megerősítéséhez formális zsidó oktatási intézményekre lenne szükség. Miként jött létre ez a régiós rabbihivatal?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp