Egyre több fehér felsőbbrendűségben hívő csináltat DNS-tesztet, és egyre jobban kiborulnak annak eredményén

A fehér felsőbbrendűség eszméi az utóbbi években új lendületet kaptak, a DNS-tesztek elterjedésével pedig egyre több mozgalmár próbálja bizonyítani „hibátlan” származását. Ez azonban nem minidig jön össze.

Miután főként az Egyesült Államokban új erőre kaptak a fehér felsőbbrendűséget hirdető mozgalmak, az ebben hívő neonácik, klánosok és egyéb szélsőségesek tömegei szeretnék mindenáron bebizonyítani, hogy ők származásilag is megfelelnek az általuk éltetett eszmék követelményeinek. Szerencséjükre az utóbbi időben egyre többek számára váltak hozzáférhetővé azok a DNS-tesztek, amelyek azt állítják magukról, hogy bárki származásáról pontos elemzést nyújtanak.

Több se kellett hát a fehér nacionalistáknak, elkezdték tesztelgetni magukat, hogy saját génállományuk mennyire felel meg a felsőbbrendű faj elvárásainak. Sokuknak azonban csalódniuk kellett, ugyanis a tesztek nem mindig azt mutatták ki, amire vágytak, sőt, sokszor ennek éppen az ellenkezőjét. Amikor pedig az eredmény nem egy 100 százalékos árja genom lett, hanem mindenféle indián, afrikai, távol-, vagy közel-keleti, ne adj’ isten zsidó származást dobott ki a teszt, azt a magukat felsőbbrendűnek képzelők nem igazán tudták a helyén kezelni.

A Kaliforniai Egyetem két szociológusa, Aaron Panofsky and Joan Donovan még két évvel ezelőtt vizsgálta meg ezt a jelentséget. Négy éven keresztül követtek egy Stormfront nevű online fórumot, ahol a fehér felsőbbrendűségben hívők osztják meg sajátos elképzelésüket a világról. Ezáltal a kutatók elég világos képet kaptak arról, hogyan reagálnak a neonácik arra, amikor kiderül, a DNS-tesztjük egy általuk nem igazán preferált származást mutatott ki.

Mit szólnál, ha kiderülne: 32 százalékban muszlim-zsidó és 17 százalékban török származású vagy? – Kibic Magazin

Sokan megingathatatlanul biztosak a saját származásukban. Hiszen már a dédszüleik dédszülei és azok dédszüleinek dédszülei is az országban éltek. És egyébként is, annyira különböznek akár csak a szomszéd országban lakóktól is, nemhogy még a világ másik sarkában élőktől. A DNS-vizsgálatot azonban nem lehet becsapni. Sokkal több közös van az emberekben, mint ami elválasztja őket.

Volt, aki már azon is kiborult, hogy a teszt nem mutatott elég nagy arányú német származást, mert valamilyen dán törzs is bekavart a pedigrébe. Más azzal magyarázta a számára kellemetlen eredményt, hogy „attól még nem lesz belőle szenegáli, hogy valami fehér fószer a DNS-ének egy részét otthagyta Szenegálban”.

De olyan is előfordult, hogy aki „csupán” 61 százalékos európai származást tudott felmutatni, az a következő magyarázatot kapta az arcába:

„Keverek neked egy italt, amiben 61 százalék lesz a tiszta víz a többi pedig kálium-cianid… A cianid nem víz, és te sem vagy fehér.”

A kedvezőtlen eredményeket természetesen meg lehetett magyarázni azzal a mindig előhúzható aduász érvvel is, miszerint ezek a DNS-tesztek csakis a zsidó összeesküvés részei lehetnek.

Bevallotta zsidó származását az ismert brit neonáci – Kibic Magazin

Kevin Wilshaw, brit neonáci aktivista, az Egyesült Királyságban működő Nemzeti Front alapítója, egy tévéinterjúban elmondta, hogy a saját neméhez vonzódik, édesanyja zsidó származású és otthagyja a szélsőjobboldali mozgalmat.

A kutatók szerint ezek a reakciók nem puszta tudatlanság szüleményei, hanem a tudomány szándékos félreértelmezésére utalnak. A genetikusok pedig hiába szörnyülködnek azon, hogy az általuk készített teszteket olyan célokra használják ezek a csoportok, hogy felsőbbrendűségüket igazolják, ha egyszer ilyen eszközöket adnak a kezükbe. A DNS-tesztek ugyanis – írják a szociológusuk a tanulmányukban – a rasszisták számára egy olyan modern, tudományos eszközt jelentenek, amelyekkel saját mítoszaik hitelességét próbálják egymásnak bizonyítani, és ezzel mozgósítani tudják saját társadalmi csoportjukat.

(IFL Science)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp