Német cégek ötmillió euróval támogatják a Jad Vashemet

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Összesen 5 millió euróval támogatják a jeruzsálemi holokauszt emlékközpontot olyan hatalmas német vállalatok, mint a Daimler, a Deutsche Bahn, a Deutsche Bank, a Volkswagen és a Borussia Dortmund futball klub.

 

A cégek szerint ez az adomány egyértelműen kifejezi szolidaritásukat az áldozatokkal, és hogy felelősséget vállalnak a múltért és a jövőért a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben.

 

A Jad Vashem birtokában van a világ legnagyobb, a holokauszt idejéről származó tárgyi kollekciója. A mostani adomány segítségével új tereket nyithatnak majd, hogy tárolni tudják az nekik adott tárgyakat, illetve teret adjanak további kutató munkának.


 

A bővítés elsődleges célja, hogy védeni tudják a múzeum kollekcióját, hogy az az elkövetkező generációk számára is hozzáférhető legyen. A 4200 négyzetméteres Holokauszt Örökség Gyűjtemény Központ építése 2019 augusztus 1-én kezdődik.

 

A Jad Vashem 1953-as megalapítása óta az egyik fontos feladata a holokauszt minden áldozata nevének gyűjtése, valamint hogy elmondja a világnak annak a 6 millió zsidónak a történetét, akiket megöltek a 2-dik világháborúban.

 

„Emléket állítani, dokumentálni, kutatni, tanítani’ – ezek a fő alappillérei a Jad Vashemnek. Kai Diekmann, a Jad Vashem Német Barátainak elnöke című szervezet, és a Bild című lap volt főszerkesztője üdözölte az 5 német cég döntését, amely szerinte segít megőrizni a holokauszt és az áldozatok emlékét a jövő generációi számára.

 

A Jad Vashem Német barátainak szervezetét 1997-ben alapították Frankfurtban, jelenleg Berlintben van a központja.

German companies pledge support for Yad Vashem – European Jewish Congress

German companies Daimler, Deutsche Bahn, Deutsche Bank, Volkswagen and football club Borussia Dortmund announced that they would donate €5 million to the Yad Vashem World Holocaust Remembrance Centre in Jerusalem. The companies view their effort as “a clear sign of our solidarity with the victims of the Holocaust, and as our responsibility, past and future, in the fight against racism and antisemitism.”

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp