Egy 37 éve eltűnt katona maradványait kapta vissza Izrael

Zakaria Baumel az 1982-es az első libanoni háborúban, a Szultán Jákubi csatában tűnt el. Földi maradványai a héten, orosz közvetítéssel jutottak vissza Izraelbe.

Baumel maradványainak visszajuttatásáról Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélt Benjamin Netanjahu izraeli miniszerelnökkel való találkozója előtt. Eszerint a 37 évvel ezelőtt eltűnt izraeli katona földi maradványait orosz katonák találták meg Szíriában.

A ’82-ben eltűnt három izraeli katona: Zakaria Baumel, Cvi Feldman és Juda Katz

„Fontos, hogy a családja egy csokor virágot tudjon a sírjára tenni”

– mondta Putyin, akit az izraeli kormányfő két évvel ezelőtt keresett meg azzal a kéréssel, hogy kutassák fel Szíriában az eltűnt katonák maradványait. Baumelen kívül további két katona, Juda Katz és Cvi Feldman holtteste a mai napig nem került elő. Ők még mindig eltűntnek számítanak.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy Baumel maradványai egy ellenséges ország területéről egy harmadik országon keresztül, repülővel jutottak vissza Izraelbe néhány nappal ezelőtt. Kiemelték, hogy a holttest visszajuttatása nem fogolycsere keretében történt.

(Izraelinfo, Haaretz)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp