Kávézni hívta Orbán Viktor zsidó származású francia kritikusát

Levélben invitálta egy kávéra Orbán Viktor Bernard-Henri Lévyt, miután februárban élesen bírálta a miniszterelnök és pártja politikáját.

A zsidó származású francia filozófus és politikai aktivista, Bernard-Henri Lévy egy korábbi interjúban bírálta Orbán illiberális demokráciáját, a miniszerelnököt pedig egy keresztapához hasonlította. Levy a Soros elleni kormányzati kampányt színtiszta antiszemitizmusnak nevezte.

Az illiberális demokrácia egy pestis, amely Budapestről terjed – Kibic Magazin

Európa jövője Orbán Viktoron múlik, mert ő egyfajta keresztapa minden európai szélsőséges számára, mondja a zsidó származású Bernard-Henri Lévy francia politikai aktivista. Szerinte ha az illiberális rendszerek nyernek, Európa összeomlik. Franciaország egyik legbefolyásosabb politikai aktivistája, filozófusa és írója, a zsidó származású Bernard-Henri Lévy körbe utazza Európát egy saját maga által írt és előadott darabbal, hogy felhívja a figyelmet az illiberális rendszerek veszélyeire.

Most a HVG beszélgetett a filozófussal, aki elmondta, hogy Orbán meghívta őt egy kávéra, így személyesen is elmondhatja neki a véleményét. Levy a jövő héten Budapestre látogat, ahol előadja majd Keressük Európát című monodrámáját.

„Pesszimista vagyok, amikor azt látom, hogy Orbán úr veszi a bátorságot a szabadságjogok elvételére. Azzal, hogy eltiporja a jogállamiságot, azzal, hogy semmibe veszi a hatalmi ágak szétválasztását, hogy újra és újra bezárja a kapukat a menekültek előtt, hogy Budapest utcáin antiszemita kampányokat látok Soros György ellen”

– fogalmazott Levy az interjúban.

(hvg.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp