Horogkeresztes övtáskákat árult az Auchan Lengyelországban

Eltartott egy ideig, amíg észrevette egy vevő, hogy a táskáján a Wehrmacht-sas és egy horogkereszt van. Majdnem sokkot kapott.

„Csak egy idő után vettem észre, hogy a táska hátán a Wehrmacht sasa és egy náci horogkereszt van. Valósággal sokkot kaptam. Hetekig hordtam egy táskát náci jelképpel a tudtomon kívül!” – mondta egy krakkói nő az ügy kapcsán.

Mint kiderült, az Auchan náci horogkereszttel díszített övtáskákat forgalmazott „hanyagságból” Lengyelországban – ismerte el a francia áruházlánc szóvivője, Dorota Patejko ügyvéd az AFP-nek nyilatkozva.

„Valóban voltak a 2018-as kínálatunkban egy lengyel gyártótól származó táskák, de az áruházláncnak erről nem volt tudomása. Mulasztást követtünk el, nagyon sajnáljuk a kialakult helyzetet” – mondta Patejko.

A cég jelenleg felülvizsgálja minden országban az üzleteit, hogy visszavonhassák az esetleg még raktáron lévő, kifogásolt termékeket. „Eddig egyetlen náci jelképpel ellátott táskát találtunk és vontunk vissza a polcokról” – mondta.

Az Auchant a Gazeta Krakowska című helyi lap egyik újságírója tájékoztatta, aki elmondta, hogy egy krakkói nő ilyen táskát vásárolt a dél-lengyelországi nagyváros egyik hipermarketében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp