Magyar kulturális évad kezdődött Izraelben

Az izraeli magyar kulturális évad március 15. és október 23. között több mint ötven magyar kulturális programot kínál, megszólítva minden korosztályt Tel-Avivban, Jeruzsálemben és más városokban.

Az izraeli magyar kulturális évadot a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének harmincadik évfordulója alkalmából rendezik meg. A több helyszínen, számos városban megrendezendő kulturális programokban a magyar hagyományok és a kortárs művészetek egyaránt megjelennek, a mintegy ötven rendezvényen a jazztől a magyar gasztronómiáig, a néptánctól az operáig és az operettig a magyar kultúra színes palettáját mutatják be.

Az izraeli magyar kulturális évad megnyitója (Fotó: Az izraeli magyar kulturális évad Facebook-oldala)

A rendezvénysorozatnak Tel-Aviv mellett Jeruzsálem, Haifa, Cfát és Herzlia is otthont ad. A kulturális évad keretében Izraelbe látogat a Nemzeti Színház, a nemzeti opera, és operettszínház, valamint a Győri balett. Emellett fiatal, tehetséges művészek is bemutatkoznak a fotóművészettől a táncművészetig és a filmig, miközben nem feledkeznek meg Magyarország egyik fontos védjegyéről, a magyar gasztronómiáról sem.

Az izraeli magyar kulturális évadot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg hivatalosan március 19-én. Azóta már a Budapesti Operettszínház előadását és György Ádám zongoraművész koncertjét is élvezhette az izraeli közönség.

A folytatásban lesz a gasztronómiára fókuszáló magyar kulináris hét, nemzetközi fuvolafesztivál, illetve magyar filmhét, ahol a Curtiz című, Kertész Mihály, a Casablanca rendezőjének életéről szóló filmet először mutatják be. A részletes programot az Izraelinfo oldalán lehet böngészni.

(Izraelinfo, MTI)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp