10 évet kaphat az amerikai turista, aki el akart lopni egy auschwitzi vonatsín darabot

Egy 37 éves amerikai turista megpróbált ellopni fémlemezeket az auschwitzi haláltáborba vezető sínpárak közül. A férfit letartóztatták.

A lengyel hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, és a férfi akár tíz év börtönbüntetést is kaphat. A gyanúsított elismerte tettét, az eljárás során szabadon védekezhet, írja a 444.hu.

Pawel Sawicki, az Auschwitz-Birkenau múzeum igazgatója szerint a biztonsági stáb észlelte, hogy valaki fémlemezekt próbál felszedni a sínekről, és riasztották a rendőrséget.

Auschwitzban nem ritka, hogy rongálás vagy lopás történik. 10 éve az „Arbeit Macht Frei” feliratot mutató táblát lopták el a koncentrációs tábor kapuja felől. A táblát később darabokra vágva találták meg, egy svéd neonácit pedig két év börtönre büntettek az akció kiterveléséért.

Tavaly téglát akart hazavinni emléktárgyként az egykori auschwitzi haláltábor területén működő múzeumból egy magyar pár. A tettükért pénzbüntetést kaptak.

2015-ben brit iskolásokat csíptek fülön, amint apró emléktárgyakat, gombokat és egy borotvát próbáltak kicsempészni a tábor és az emlékhely területéről.

Téglát lopott egy magyar pár Auschwitzból! – Kibic Magazin

A 30 éves nőre és a 36 éves férfira a többi látogató figyelt fel, amikor a krematórium maradványaiból téglákat tettek egy táskába. Téglát akart hazavinni emléktárgyként az egykori auschwitzi haláltábor területén működő múzeumból egy magyar pár, fejenként 346 eurós (több mint 112 ezer forintos) pénzbírságot és egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kaptak – közölte a lengyel rendőrségre hivatkozva az MTI.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp