Mester Tamás lett a Budapesti Zsidó Hitközség új elnöke

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnökválasztásának második fordulójában a közgyűlés Mester Tamást választotta meg a BZSH új elnökének, aki három szavazattal kapott többet, mint a második Kiss Henriett.

A BZSH közgyűlésének 79 szavazójából Kiss Henriettre 38-an, Mester Tamásra pedig 41-en voksoltak. Az első körben még négy jelölt, Mesteren és Kissen kívül az eddigi elnök Ács Tamás, illetve Kőszegi Zoltán indult az elnökségért. Közülük Mester és Kiss kapta a legtöbb szavazatot, így ők jutottak a második körbe – olvasható a BZSH Facebook oldalán közzétett híradásban.

Mester Tamás (Fotó: BZSH Facebook oldala)

Kunos Pétert 72 igen szavazattal a következő öt évre újraválasztották a BZSH ügyvezető igazgatójának. Az újraválasztott ügyvezető megköszönte a közgyűlés tagjainak beléje fektetett bizalmát, és azt ígérte, hogy az elkövetkezendő négy évben is csak a budapesti zsidóságért és a BZSH-ért fog dolgozni.

A választás előtt minden jelölt bemutatkozó beszédet mondott, amelyet Mester Tamás azzal zárt, hogy visszautasította azokat a „gusztustalan támadásokat”, amelyek személyét érték az utóbbi napokban. Mint elmondta: „ezeket az embereket akik belülről ezeket a dolgokat generálták, haladéktalanul el kell távolítani a hitközség környékéről”.

Mester Tamás, a BZSH 2019.március 28-án megválasztott elnöke

Mester Tamást választotta új elnökének a Budapesti Zsidó Hitközség közgyűlése. Az új elnök mindkét fordulóban a legtöbb szavazatot kapta. Megválasztását követően kérdeztük.

Geplaatst door BZSH – Budapesti Zsidó Hitközség op Donderdag 28 maart 2019

Még azelőtt Keszler Gábor levezető elnök szintén az utóbbi napokban őt ért „jogtalan, sértő sérelmek, támadások” miatt átadta levező elnöki tisztségét dr.Rosta Mártonnak. Mint mondta: „így tartja korrektnek, hogy ma ne ő dirigálja a közgyűlést”.

A BZSH közgyűlése Heisler András Mazsihisz elnök előterjesztését 26 igen, 29 fő ellenében elvetette. Heisler azt szerette volna, ha az elnökjelöltek bemutatkozását követően a jelenlévők véleményezhessék az elnökjelöltek által elmondott programokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp