Mester Tamás lett a Budapesti Zsidó Hitközség új elnöke

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnökválasztásának második fordulójában a közgyűlés Mester Tamást választotta meg a BZSH új elnökének, aki három szavazattal kapott többet, mint a második Kiss Henriett.

A BZSH közgyűlésének 79 szavazójából Kiss Henriettre 38-an, Mester Tamásra pedig 41-en voksoltak. Az első körben még négy jelölt, Mesteren és Kissen kívül az eddigi elnök Ács Tamás, illetve Kőszegi Zoltán indult az elnökségért. Közülük Mester és Kiss kapta a legtöbb szavazatot, így ők jutottak a második körbe – olvasható a BZSH Facebook oldalán közzétett híradásban.

Mester Tamás (Fotó: BZSH Facebook oldala)

Kunos Pétert 72 igen szavazattal a következő öt évre újraválasztották a BZSH ügyvezető igazgatójának. Az újraválasztott ügyvezető megköszönte a közgyűlés tagjainak beléje fektetett bizalmát, és azt ígérte, hogy az elkövetkezendő négy évben is csak a budapesti zsidóságért és a BZSH-ért fog dolgozni.

A választás előtt minden jelölt bemutatkozó beszédet mondott, amelyet Mester Tamás azzal zárt, hogy visszautasította azokat a „gusztustalan támadásokat”, amelyek személyét érték az utóbbi napokban. Mint elmondta: „ezeket az embereket akik belülről ezeket a dolgokat generálták, haladéktalanul el kell távolítani a hitközség környékéről”.

Még azelőtt Keszler Gábor levezető elnök szintén az utóbbi napokban őt ért „jogtalan, sértő sérelmek, támadások” miatt átadta levező elnöki tisztségét dr.Rosta Mártonnak. Mint mondta: „így tartja korrektnek, hogy ma ne ő dirigálja a közgyűlést”.

A BZSH közgyűlése Heisler András Mazsihisz elnök előterjesztését 26 igen, 29 fő ellenében elvetette. Heisler azt szerette volna, ha az elnökjelöltek bemutatkozását követően a jelenlévők véleményezhessék az elnökjelöltek által elmondott programokat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp