Megmentette egy nő életét a hős rabbi, a nő családja róla nevezte el az unokáját

Hősként halt meg Ahiad Ettinger rabbi, aki a múlt heti merényletben szenvedett el halálos sérülést. A sebesült Ettingernek még sikerült megmentenie egy nőt, akinek most született unokája viszi tovább a rabbi nevét.

Ahiad Ettinger rabbi a március 17-i merényletben sérült meg, amikor a ciszjordániai Ariel közelében egy palesztin merénylő lövöldözni kezdett izraeli civilekre az általa megkéselt katonától elvett lőfegyverrel. Ettinger rabbinak még sérülten is sikerült több lövést leadnia a merénylőre, így elterelve annak figyelmét egy, a helyszínen tartózkodó nőről, akinek ezáltal a rabbi megmentette az életét.

12 gyermekes rabbi a ciszjordániai merénylet második áldozata – Kibic Magazin

Belehalt sérüléseibe a 47 éves Ahiad Ettinger rabbi, ezzel kettőre emelkedett a tegnapi ciszjordániai merénylet halálos áldozatainak száma. A vasárnapi támadásban korábban egy 19 éves katona vesztette életét. Vasárnap egy palsztin merénylő a szemtanúk beszámolója szerint az Ariel nevű városhoz vezető bekötő útnál, az ötös úton, a kereszteződésben megkéselt egy ott őrködő katonát, majd elrabolta lőfegyverét, és tüzet nyitott az ott autójukban utazó izraeli civilekre.

A nőnek a napokban született meg az unokája, és a család úgy döntött, hogy a hős rabbi után Ahiad-nak fogják elnevezni. A gyermek brit milá ünnepségén – ahogy az alábbi videóban látható – a rabbi egyik fia tarthatta kezében a nyolc napos kisfiút, és könnyeivel küszködve monda ki a hagyományos áldásban édesapja nevét.

A 12 gyermekes Ahiad Ettinger rabbin kívül a merényletben a megkéselt katona is életét vesztette. A merénylőt három nappal később, az elfogása közben kialakult tűzharcban lőtték le az izraeli biztonsági erők.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp