Megmentette egy nő életét a hős rabbi, a nő családja róla nevezte el az unokáját

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Hősként halt meg Ahiad Ettinger rabbi, aki a múlt heti merényletben szenvedett el halálos sérülést. A sebesült Ettingernek még sikerült megmentenie egy nőt, akinek most született unokája viszi tovább a rabbi nevét.

Ahiad Ettinger rabbi a március 17-i merényletben sérült meg, amikor a ciszjordániai Ariel közelében egy palesztin merénylő lövöldözni kezdett izraeli civilekre az általa megkéselt katonától elvett lőfegyverrel. Ettinger rabbinak még sérülten is sikerült több lövést leadnia a merénylőre, így elterelve annak figyelmét egy, a helyszínen tartózkodó nőről, akinek ezáltal a rabbi megmentette az életét.

12 gyermekes rabbi a ciszjordániai merénylet második áldozata – Kibic Magazin

Belehalt sérüléseibe a 47 éves Ahiad Ettinger rabbi, ezzel kettőre emelkedett a tegnapi ciszjordániai merénylet halálos áldozatainak száma. A vasárnapi támadásban korábban egy 19 éves katona vesztette életét. Vasárnap egy palsztin merénylő a szemtanúk beszámolója szerint az Ariel nevű városhoz vezető bekötő útnál, az ötös úton, a kereszteződésben megkéselt egy ott őrködő katonát, majd elrabolta lőfegyverét, és tüzet nyitott az ott autójukban utazó izraeli civilekre.

A nőnek a napokban született meg az unokája, és a család úgy döntött, hogy a hős rabbi után Ahiad-nak fogják elnevezni. A gyermek brit milá ünnepségén – ahogy az alábbi videóban látható – a rabbi egyik fia tarthatta kezében a nyolc napos kisfiút, és könnyeivel küszködve monda ki a hagyományos áldásban édesapja nevét.

A 12 gyermekes Ahiad Ettinger rabbin kívül a merényletben a megkéselt katona is életét vesztette. A merénylőt három nappal később, az elfogása közben kialakult tűzharcban lőtték le az izraeli biztonsági erők.

(JTA)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp