Zsidó és muszlim diákok együtt készítenek purimi ajándékot

A kezdeményezés egy vallások közti párbeszédről szóló kurzus részeként valósult meg a Bar Ilan Egyetemen.

Az egyetem diákjai ajándékcsomagokat készítettek nehéz körülmények között élő arab és zsidó családok számára a kampuszon zajló purimi ünnepségek részeként.

A diákok az egyetem arab-zsidó vallásközi párbeszéddel foglalkozó kurzusának tanulói.

A képzés célja, hogy segítse zsidók, muszlimok és keresztények közötti dialógust, és erősítse a három vallás hívei közötti kölcsönös tiszteletet, írja a jpost.com.

A kurzuson tanuló diákok minden vallás más és más aspektusáról tanulnak, megosztják egymással a spiritualitásról és a vallásosságról vallott nézeteiket. A muszlim diákok például meséltek a mekkai zarándokút jelentőségéről, a zsidó diákok pedig arról, milyen érzés a fontos zsidó ünnepeken Jeruzsálembe látogatni.

Jewish, Muslim students prepare Purim gift packages for families in need

Dear Reader, As you can imagine, more people are reading The Jerusalem Post than ever before. Nevertheless, traditional business models are no longer sustainable and high-quality publications, like ours, are being forced to look for new ways to keep going. Unlike many other news organizations, we have not put up a paywall.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp