Tel-Avivban zombilámpákat helyeznek el a mobiljukat bámulók miatt

Tel-Avivban a járdába süllyesztett közlekedési lámpákkal védenék a folyton a mobiljukat bámuló tömegeket attól, hogy simán a piroson átsétálva gázoltassák halálra magukat.

A folyton a mobiljukat bámulók balesetveszélyes viselkedése Tel-Avivban is gondot okoz, ezért aztán az izraeli városban egy technológiai újítással próbálják valahogy megóvni az okostelefonjuktól elszakadni képtelen járókelők testi épségét. Erre találták ki a zombilámpának keresztelt megoldást, amely tulajdonképpen egy járdába süllyesztett közlekedési lámpa.

A zombilámpákat a kijelölt gyalogátkelők elé helyezték el, ahol már amúgy is vannak hagyományos közlekedési lámpák. Ezek egyszerű zölden és pirosan váltakozó LED-fény csíkok a járdában, amiket a lefelé bámuló mobilozók is könnyen észrevehetnek anélkül, hogy véletlenül fel kellene emelniük a fejüket.

(Index)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp