Már 2500 forintért lehet Hitler Lego-figurát vásárolni a Facebookon

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A náci Lego-figurák miatt már korábban is botrány tört ki, amikor a közösségi online piacokon árulták őket. Most a Facebook apróhirdetései között bukkant fel egy Lego-Hitler.

A Facebook apróhirdetései között első helyen ajánlja a „II. világháborús Birodalmi kancellár minifigura” elnevezésű tárgyat, amely nem más, mint egy Hitlert ábrázoló Lego-figura. Az ára 2500 forint, és akár Zuglóban is átveheti az, aki az ilyesmihez vonzalmat érez.

Néhány évvel ezelőtt már kisebb botrányt okozott, hogy a brit eBay-en, illetve a német Amazonon Lego-Hitlert és egyéb nácikat ábrázoló Lego-figurákat árultak. Azokban az esetekben az eBay és az Amazon eltávolította a hirdetéseket. A Lego pedig azt közölte, hogy ezek nem gyári termékek, hanem magánszemélyek alakították át a figurákat.

Van azért jó példa is a náci Lego-figurák kreatív használatára. Egy liverpooli középiskolás diák például iskolai feladatként készítette el Legoból a holokauszt történetét. A Lego-installáció Hitler 1933-as hatalomra jutásától egészen a háború végéig mutatta be a fontosabb eseményeket. A diák ötöst kapott a munkájára, az arról készült fotók pedig bejárták az egész világhálót.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp