Milliárdokat vonnak el a budapesti Maccabi Játékoktól a kajak-kenu VB javára

A költségvetés már korábban is nagynak számított, mivel a Szegedi Olimpiai Központ pályája a világ egyik legjobbja. Ezért különösen furcsa a mostani 270%-os költségvetési bővítés.

Újabb 3,15 milliárd forintot különítettek el a Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokság lebonyolításához kapcsolódó sportlétesítmény-fejlesztésekre, amelyre korábban már megítéltek 1,85 milliárd forintot, vette észre az index.hu a hétfői Magyar Közlönyben.

A beruházás magába foglalta többek közt magába foglalja a pálya kiszélesítését, a lelátó megnövelését és részben befedését, mederkotrást, új VIP-épület és céltorony építését, gyalogoshidakat és még számos egyéb fejlesztést.

A döntés értelmében a pénzt az 50. Maccabi Játékok sportinfrastruktúra-fejlesztési költségvetéséből faragják le.

Az index.hu szerint az eredetileg elkülönített 1,85 milliárd forintos beruházás is nagynak tűnt, mivel a szegedi pálya enélkül is a világ egyik legjobbjának számított.

Ehhez képest különösen nagyvonalú döntésnek értékeli a lap a projekt költségvetésének 270 %-os bővítését.

Zsidó sportfesztiváltól elvett milliárdokkal drágul triplájára a kajak-kenu vb

A 2019-es szegedi kajak-kenu világbajnokság rendezésének címén megvalósított fejlesztések megdrágulása még úgy is felér egy márciusi Dunába borulás sokkjával, hogy a hasonló híreket tekintve a magyar közvélemény edzettebb, mint Kozák Danuta az olimpiai felkészülés végén.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp