5 fontos idézet Golda Meirtől

Vasárnap volt 50 éve, hogy Golda Meir Izrael miniszterelnöke lett. Ő volt az első és máig egyetlen nő ebben a pozícióban.

Meir 1888 május 3-án született Ukrajnában. Fiatal korában főként Milwaukee-ben lakott az USA-ban, mielőtt aktív cionista lett és Izraelbe költözött.

Ő volt az ország negyedik miniszterelnöke, és a világon a harmadik női miniszterelnök.

Jeruzsálemben halt meg 1978. december 8-án.

Manapság Meirt gyakran idézik mint nagyszerű vezetőt, és mint aki előre megjósolta a jövőt.

Íme 5 fontos gondolat tőle:

„A hatalom mindenkit megmérgez, aki elfogadja a hatalmat.”

„Ne légy alázatos… nem vagy olyan kiváló.”

„Igazi áldás, ha az ember nem szép. Ez segített abban, hogy fejlesszem a belső erőforrásaimat. Csinos nőnek lenni hátrányt jelent.”

„Őszintén mondhatom, hogy sosem érdekelt egy vállalás sikere. Ha úgy éreztem, hogy valamit meg kell cselekednem, akkor nem voltam tekintettel a lehetséges következményekre.”

„Akkor lesz béke, ha az arabok jobban szeretik majd a gyerekeiket, mint amennyire gyűlölnek minket.”

Golda Meir: A life in quotes

A teacher, kibbutznik, politician, stateswoman. 50 years ago, Golda Meir became Prime Minister of Israel, the world's fourth, and Israel's first and only woman to hold such an office. David Ben-Gurion called her "the best man in the government." To this day she is a towering figure of leadership and resolve. On this anniversary, here are just a few of the life lessons that Golda Meir left us.

Geplaatst door World Jewish Congress op Donderdag 14 maart 2019

 

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp