Izrael nagyban hozzájárul a világ tudományos fejlődéséhez

Izrael a második helyen végzett abban az összesítésben, amely azt vizsgálta, hogy mely országok milyen arányban járulnak hozzá a világ tudományos fejlődéséhez. Magyarország a lista 33. helyén található.

A brit RS Components négy különböző szempontból elemzett 41 országot. Vizsgálták a kiadott tudományos kutatások számát, a regisztrált szabadalmakat, az ezer főre eső kutatók számát, illetve azt, hogy a GDP hány százalékát fordítják kutatás-fejlesztésre. Az így kapott eredmények alapján összeállított listát az Egyesült Államok vezeti, második Izrael lett, harmadik helyen pedig Dél-Korea végzett.

Izrael első lett a négyből két kategóriában: az ezer főre eső kutatók száma (17), illetve a GDP kutatás-fejlesztésre fordított százaléka (4,25%) is Izraelben a legmagasabb. A kiadott tudományos kutatások száma (1133) a 17. helyre, a regisztrált szabadalmak száma (3804) pedig a 9. helyre volt elég.

Magyarország az összesített listán a 33. helyen végzett. A kiadott tudományos kutatások száma 343, a regisztrált szabadalmak száma 158, az ezer főre eső kutatók száma 6, a GDP kutatás-fejlesztésre fordított százaléka pedig 1,21% volt.

(hvg.hu)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp