12 gyermekes rabbi a ciszjordániai merénylet második áldozata

Belehalt sérüléseibe a 47 éves Ahiad Ettinger rabbi, ezzel kettőre emelkedett a tegnapi ciszjordániai merénylet halálos áldozatainak száma. A vasárnapi támadásban korábban egy 19 éves katona vesztette életét.

Vasárnap egy palsztin merénylő a szemtanúk beszámolója szerint az Ariel nevű városhoz vezető bekötő útnál, az ötös úton, a kereszteződésben megkéselt egy ott őrködő katonát, majd elrabolta lőfegyverét, és tüzet nyitott az ott autójukban utazó izraeli civilekre. A megkéselt 19 éves Gal Kaidan őrmester belehalt sérüléseibe.

Gal Kaidan és Ahiad Ettinger rabbi

Ezt követően a Tel-Aviv felé vezető úton több arra elhaladó autó utasaira lőtt, és elrabolt egy autót, amivel továbbhajtott az úton következő, Aviszár Gitaj nevű kereszteződés felé. Ott is lövöldözött, megsebesített egy katonát, és továbbhaladt Barkan ipartelep felé.

Az izraeli biztonságiak lezárták a környékbeli palesztin falvakhoz vezető bekötőutakat, valamint Barkan gyártelep kapuit, és a rádió tűzharcról számolt be az iparnegyed környékén, ahol a telep rádióban megszólaló biztonsági vezetője szerint főként palesztinok dolgoznak. 

Ahiad Ettinger rabbi kocsija a merényletet követően

A palesztin támadó a tizenhármas tévé helyszíni beszámolója szerint autóját hátrahagyta a Brokin nevű falu közelében, majd a fegyverrel elmenekült. Az izraeli biztonságiak jelentős erőkkel körülvették a települést, valamint a többi közeli palesztin falvakat. A sebesülteket a legközelebbi, Petach Tikván lévő Beilinson kórházba szállították.

Legutóbb tavaly októberben történt terrormerénylet Ciszjordániának ezen a részén, akkor egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, és megsebesített egy harmadik alkalmazottat.

Két izraeli áldozata van a ciszjordániai gyártelepen történt terrortámadásnak – Kibic Magazin

Egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, és megsebesített egy harmadik alkalmazottat egy ciszjordániai gyártelepen vasárnap reggel, majd elmenekült. Az izraeli hadsereg nagy erőkkel keresia merénylőt. A helyi közszolgálati rádió értesülése szerint mind a merénylő, mind az áldozatok az Ariel mellett található Barkan nevű gyártelep dolgozói.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp