A német nőknek is komoly szerepe volt a népirtásban

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A háború után az a kép alakult ki, hogy a holokausztot német férfiak követették el, miközben női honfitársaik a hátországban dolgoztak, vezették a férj és apa nélkül maradt háztartásokat. Holott a valóság nem teljesen ez.

Úgy hihetnénk, hogy a háború után a német nők szenvedtek a szovjet katonák brutalitásától, és kemény munkával járultak hozzá az újjáépítéshez. Az újabb kutatások azonban arról szólnak, hogy a német nők tettestársként vagy szemtanúként szintén felelősek a népirtásokért.

A háború utáni mítoszok közé tartozott az apolitikus nő mítosza. Számos nő vallotta bíróság előtt, hogy ők mindössze megszervezték hivataluk életét, vagy gondoskodtak a hétköznapi élet működéséről. Csakhogy a női lakosság kétharmada, 13 millió fő tevékeny tagja volt valamelyik náci pártszervezetnek, csak a hadsereg 500 ezer fiatal nőt képzett ki fontos kisegítő munkára, és közülük kétszázezren keleten szolgáltak, ahol a zsidókat millió-számra pusztították.

Adatrögzítők, titkárnők adminisztrálták a deportálásokat. 30 ezer nő dolgozott az SS és a Gestapo kötelékében, és a gyarmati kormányzók, főbiztosok ügyintézésben további 10 ezer titkárnő vett részt. Ezek a hivatalok feleltek a helyi lakosság, köztük a zsidók ügyeinek intézéséért.

Számos feleség, menyasszony csatlakozott a Lengyelországban, Belorussziában, Ukrajnában szolgáló német katonákhoz. Az elcsatolt lengyel terület egyik körzetében, amelyet “germanizálási” laboratóriummá nevezetek ki, tanítónők ezreit alkalmazták, és 400 ezer vöröskeresztes ápolónő teljesített szolgálatot ezeken a területeken.

Tehát nők százezrei látták közvetlen közelről a zsidók gettósítását, kivégzését. Voltak közülük olyanok, akik nem érték be a szemtanú szereppel, hanem részt vettek a gettókon belüli tömeggyilkosságokban, és eljártak a tömeges agyonlövésekre is.

Ezektől a nőktől elvárták, hogy ne csak erkölcsi támogatást nyújtsanak az öldöklésben megfáradt német katonáknak, hanem a feladatukhoz tartozott az is, hogy a tömeggyilkosságok, deportálások helyszíneinek közelében étellel-itallal megrakott asztalokat állítsanak fel. És ne feledkezzünk meg a női táborok női őreiről sem, akiknek átlagéletkora 26 év volt, a legfiatalabb épp hogy betöltötte a 15-t.

A teljes cikk itt olvasható:

https://torimaskepp.blog.hu/2019/03/09/a_nemet_noknek_nagyobb_szerepe_volt_a_nepirtasban_mint_ahogy_eddig_gondoltuk

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp