Nyílt antiszemita is kapott idén Babérkoszorú-díjat

Döbrentei Kornél szerint a zsidótörvényeket a zsidók megmentése érdekében hozták annak idején. Most Babérkoszorú-díjat kapott az emberi erőforrások miniszterétől.

Kedden adták át a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Művész, a Kiváló Művész és a Babérkoszorú-díjakat a Várkert Bazárban. A kitüntetettek listáján egy nyílt antiszemita is szerepelt, írja a hvg.hu.

Döbrentei Kornél József Attila-díjas íróról, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjáról van szó, aki az alábbi nyilatkozatairól vált többek között hírhedtté:

„A magyarság erkölcsi holokausztja ellen, amelyet álpróféták, álruhában, álorcában – csak a szakálluk a valódi  – vezényelnek.” (Tüntetés a Tilos Rádió ellen, 2004.)

„A magyarországi zsidóság nem éppen a nyájas honszerető népréteg szerepében tűnik fel.”  (Kossuth Rádió, Vasárnapi Újság)

„A zsidótörvényeket éppen a zsidóság megmentése érdekében, mintegy összekacsintva a zsidóság akkori vezetőivel hozták meg.”  (Kossuth Rádió, Vasárnapi Újság)

„A német követelések kielégítése érdekében például zsidó deputáció járt fönt Horthynál a doni hadsereg mielőbbi kiküldését szorgalmazva. És hát a papírtalpú bakancsokat valakik akkor is gyártották.” (Kossuth Rádió, Vasárnapi Újság)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp