Magyarország Pápai Jocit, Izrael egy depis balladát küld az Eurovízióra

Pápai Joci másodszor próbálkozhat a dalversenyen, az izraeli Kobi Marimi pedig a tavalyi győztes dallal homlokegyenest ellentétes stílusban vág neki a májusi elődöntőnek.

Magyarországot A Dal 2019-et megnyerő Pápai Joci Az én apámat című dalával képviseli majd a májusban megrendezésre kerülő tel-avivi Eurovíziós Dalfesztiválon. Pápai A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót, hiszen két évvel ezelőtt Origo című dalával már győzött és képviselte az országot az Eurovízión, ahol 8. lett.

Izraelt idén Kobi Marimi egy Home (Otthon) című balladával fogja képviselni, írja az Izraelinfo. Az izraeli dal zenei világa, stílusa éppen ellenkezője a tavalyi győztes Netta Barzilai Toy című számának.

Pápai Joci vasárnap érkezett Tel-Avivba, ahol táncos főpróbán vett részt a versenyzőt és Izraelt egyszerre bemutató klip forgatásán. „Először járok Izraelben, nagyon hálás vagyok a sorsnak érte, fantasztikus hely” – mondta el A Dal 2019 nyertese a helyszínen az MTI-nek. 

A bemutatkozó filmek koncepcióját az izraeli szervezők alkották meg, a különleges helyszíneken az eurovíziós énekesek helyi táncosok körében Izrael történelmi és vallási emlékhelyein jelennek meg.

Egy jó dalnál sokszor több kell az Eurovíziós Dalfesztivál megnyeréséhez – Kibic Magazin

Izraelnek valószínűleg nem elég egy ütős dalt nevezni, hogy megnyerje az Eurovíziós Dalfesztivált, ahhoz ugyanis a szavazók szimpátiájára is szükség van. Az izraeli dalnak idén úgy tűnik ez is összejöhet. A ma este Lisszabonban elkezdődő Eurovíziós Dalfesztivál egyik legnagyobb esélyese az izraeli Netta által előadott Toy című dal.

A 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit május 14-én és 16-án rendezik meg Tel-Avivban. A döntőre pedig május 18-án kerül majd sor. 

(MTI, Izraelinfo)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp