Ki tolja a nácik szekerét?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Fogjon-e össze a balliberális oldal a Jobbikkal? Rasszista pártnak tekinthető-e még a Jobbik? Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija válaszcikkben reagált a HVG-nek Tóta W. Árpád Ha egy zsidó hülye című múlt heti cikkére, amelyet alább szemlézünk.

Tóta W. [… – szerk.] szerinte ugyanis „a mesterterv végén egyetlen ellenzéki szövetség áll fel a Fidesszel szemben, közös listával és jelöltekkel (…) már az önkormányzati választáson”. Én pedig merek ebbe a – szerinte „hősies” – jövendölésbe beleugatni, és több helyütt felhívom a figyelmet arra, hogy van ezzel a „hősies” dologgal egy apró kis bökkenő. És ez a bökkenő nem az, hogy én makacsul nem fogadom Karácsony Gergely bocsánatkérését (Tóta feltételezése), hanem egyszerűen a józan ész által diktált következetesség.

[…]

Először. A Jobbik nem változott. „A legvéresebb szájú nyilas keretlegények” – ahogy Tóta fogalmaz – NEM „hagyták el a pártot”. A most már néppártos klubot jelenleg is olyanok vezetik, akik a cigányokat megvernék és a zsidókat listáznák… Ezek akkor is tények, ha pár régi náci pajtás új alakulatot gründolt, mert nem tudtak megegyezni az elsoványodott néppártos torta felosztásában.

Kapcsolódó:

Tóta W. Áprád: Ha egy zsidó hülye – Kibic Magazin

Köves Slomó fáradságot és időt nem kímélve járja a stúdiókat, hogy mindenki meghallhassa: a Jobbikkal összefogni történelmi bűn lenne, és kiengedné a palackból a fasizmus szellemét. – Tóta W. Árpád írását ajánljuk a hvg.hu-ról. A holokauszt tanulságaként jött létre a közmegegyezés, amelyben ciki volt cigánybűnözésről vagy zsidó finánctőkéről szövegelni.

Másodszor. Az ötlettelen baloldal meg ráborul a kasztrált nácikra. Arra sem gondol, hogy ezzel nemhogy sikereket nem fog elérni, hanem ráadásul utolsó politikai kártyáját, az antiszemitizmus vádjának eddig sem mindig konzisztens érvét is eljátssza. Ez persze az ő dolguk. Nekik ez csak még egy kártya a csapdlecsacsivá butított politikai játszmában. Nekem és a hozzám hasonló „szubkultúrának” viszont ez az idiotizmus „pillanatok alatt” létkérdés lehet. Azzal ugyanis, hogy azok, akik évekig a „Reichstag felgyújtásával” riogattak (ugyancsak Tóta megfogalmazása), most a poroltóval játszanak háborúsdit, egyet érünk el: soha nem lehet már a jövőben egy jobboldali és radikális szélsőjobboldali koalíció ellen normatív alapon fellépni.

Három. Lesz itt majd összefogás. Karácsony vagy nyer, vagy elveszti. Budapest sorsa forog itt kockán. Időben jön-e a hetes busz, kiég-e a hármas metró? De közben a magyar vidéken sorra jelennek majd meg a romákat „etnikai szemétnek” hirdető jobbikos ispánok, az érpataki modellek, a cigányokat megleckéztető újnácik. Lehet persze, hogy Tótát ez nem zavarja, hiszen szerinte „a cigányokkal kicsit más a helyzet… Velük mindenkinek van kellemetlen tapasztalata; a legtöbb persze nem első kézből, de az sem ritka.”

A teljes cikk itt olvasható:

Ki tolja a nácik szekerét?

Köves Slomó válasza Tóta W. Árpádnak és a HVG munkatársának viszontválasza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp