Izrael a nyolcadik legerősebb ország a világon

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az ország vezetését, katonai erejét, nemzetközi szövetségeit, gazdasági és politikai hatását vizsgálták. Az elemzés szerint Izrael viszonylag kis mérete ellenére nagy szerepet játszik a globális ügyek terén. 

Az US News & World Report éves nemzetközi felmérése szerint Izrael a 8-dik legerősebb nemzet a világon immár harmadik éve. A kutatást a világ négy régiójából származó 21000 ember válaszai alapján készítették.

A US News & World Report számos más kategóriában is ad ki ranglistákat, amelyekben összesen 80 országot értékelnek különböző szempontok szerint.

A legáltalánosabb lista a Legjobb ország besorolás, amely számos rangsor – pl életminőség, kulturális befolyás, gazdag történelmi múlt, jó befektetési célpont, izgalmas célország – alapján összesíti az eredményt. Izrael ezen a 29-dik helyen áll, Svájc és Japán az első helyen. Magyarország a 47-dik, Lengyelország a 33-dik helyen található.

A legerősebb, legbefolyásosabb nemzetek élén az USA áll, őt követi Oroszország, Kína, Németország, Nagy-Britannia, Franciaország és Japán. Izrael közvetlenül Szaúd-Arábiát előzi meg, valamint Dél-Koreát és az Egyesült Arab Emirátusokat. Magyarország ebben a rangsorban a 71-dik a 80 ország közül.

Ez utóbbi lista kialakításakor az országok vezetését, katonai erejét, nemzetközi szövetségeseit, gazdasági és politikai befolyását elemezték. A kutatás szerint Izraelnek jelentős hatása van a globális ügyekre viszonylag kis mérete ellenére.

Érdekesség, hogy ott, ahol azokat az országokat állították sorrendbe, ahol legjobb nőként élni, Izrael 43-dik, Magyarország viszont a 24-dik helyen szerepel!

Ugyanakkor Izrael került a feltörekvőben lévő gazdaságok 13-dik helyére, amellyel 3 pontot rontott a 2018-as 10-dik helyezéséhez képest.

A vállalkozások terén a 25-dik, az örökségvédelem terén a 28-dik, állampolgárságban a 29-dik, az élet minőségében a 41-dik, kulturális határban a 42-dik, az üzleti ügyekre való nyitottságban a 70-dik, a kalandosság terén a 75-dik helyen áll a 80 vizsgált ország közül.

The 80 Best Countries in the World

A survey of 20,000 global citizens puts these nations on top.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp