Online is elérhető a magyar zsidóságról készült tanulmánykötet

Tavaly jelent meg a Zsidók és zsidóság Magyarországon 2017-ben című szociológiai tanulmánykötet, amely immáron az interneten is elolvasható.

A közel kétezer ember megkérdezésével készült átfogó szociológiai kutatás eredményeit Kovács András és Barna Ildikó szerkesztette egy tanulmánykötetbe, amely mostantól kezdve bárki számára  online is elérhető, adta hírül a könyvet kiadó Szombat. 

Fotó: szombat.org

A tanulmányból többek között kiderül a magyarországi zsidók létszáma, identitása, anyagi helyzete, szociális rászorultsága, világnézete és politikai attitűdje, vallásgyakorlata, antiszemitizmus-tapasztalata, a zsidó közösséghez és Izraelhez való viszonya.

A tanulmánykötet ide kattintva érhető el. A könyv szerzőivel még tavaly nyáron beszélgettünk, az erről készült cikkünket itt lehet elolvasni:

Akkor most hány zsidó él Magyarországon? – Kibic Magazin

Kovács Andrással és Barna Ildikóval, a most bemutatott Zsidók és zsidóság Magyarországon 2017-ben című tanulmánykötet szerkesztőivel a felmérés létrejöttéről, a vegyes házasságok arányáról és a zsidóság létszámáról is beszélgettünk. Na meg arról, hogy miért a Kétfarkú Kutya Párt a legnépszerűbb a zsidó népesség körében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp