Online is elérhető a magyar zsidóságról készült tanulmánykötet

Tavaly jelent meg a Zsidók és zsidóság Magyarországon 2017-ben című szociológiai tanulmánykötet, amely immáron az interneten is elolvasható.

A közel kétezer ember megkérdezésével készült átfogó szociológiai kutatás eredményeit Kovács András és Barna Ildikó szerkesztette egy tanulmánykötetbe, amely mostantól kezdve bárki számára  online is elérhető, adta hírül a könyvet kiadó Szombat. 

Fotó: szombat.org

A tanulmányból többek között kiderül a magyarországi zsidók létszáma, identitása, anyagi helyzete, szociális rászorultsága, világnézete és politikai attitűdje, vallásgyakorlata, antiszemitizmus-tapasztalata, a zsidó közösséghez és Izraelhez való viszonya.

A tanulmánykötet ide kattintva érhető el. A könyv szerzőivel még tavaly nyáron beszélgettünk, az erről készült cikkünket itt lehet elolvasni:

Akkor most hány zsidó él Magyarországon? – Kibic Magazin

Kovács Andrással és Barna Ildikóval, a most bemutatott Zsidók és zsidóság Magyarországon 2017-ben című tanulmánykötet szerkesztőivel a felmérés létrejöttéről, a vegyes házasságok arányáról és a zsidóság létszámáról is beszélgettünk. Na meg arról, hogy miért a Kétfarkú Kutya Párt a legnépszerűbb a zsidó népesség körében.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp