Újabb izraeli filmek a Netflixen!

Ha már láttad a Fauda és a Moszad 101 című filmeket, akkor most érdemes ismét körülnézni. A When Heroes Fly, a Shtisel és több más izgalmas sorozat hozzáférhető angol felirattal a magyarországi nézők számára is!

Az elmúlt hónapban számos új izraeli sorozat jelent meg a Netflix platformján. Jelenleg több mint 130 millió ember nézheti világszerte a When Heroes Fly, a Shtisel, a Hashoter Hatov és a Cakemaker című alkotásokat.

A When Heroes Fly című sorozat először Izraelben aratott nagy sikert. Múlt évben elnyerte a Canneseries Nemzetközi Sorozat-fesztivál fődíját, majd Izraelben is népszerű lett a kritikusok és a nézők között is. A film 10 évvel a második libanoni háború után játszódik, és négy barát – egyben IDF veterán – életét mutatja be, akik még mindig hordoznak fizikai és pszichés sebeket is.

Tavaly decemberben kezdte sugározni a Netflix a Hashoter Hatov (A jó zsaru) című sorozatot, amelyet 2015-ben mutattak be Izraelben. A film egy rendőrről szól, aki visszaköltözik a családjához egy szakítás után. A Netflix megtartotta az eredeti címet, hogy a nézők ne keverjék össze az angol-nyelvű The Good Cop-pal.

Egy korábbi cikkünkben már írtunk a Netflixen futó Shtisel nevű sorozatról, amely Akiva, a fiatal haredi férfi és családja életét mutatja be Jeruzsálem egyik vallásos negyedében.

https://akibic.hu/2019/01/20/izgalmas-sorozat-a-netflixen-az-ultraortodoxok-hetkoznapjairol/

A The Cakemaker című film szintén látható a Netflixen, egyébként ezt az alkotást jelölte idén Izrael az Oscar-díjra. A történet egy fiatal német pékről szól, aki beleszeret egy családos izraeli férfiba, Orenbe, aki Berlinbe utazik. Amikor Oren váratlanul meghal, a pék Jeruzsálembe utazik, ahol hamarosan egyre közelebb kerül érzelmileg Oren özvegyéhez.

Forrás: jpost.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp