Izrael a 10-dik legegészségesebb ország a világon a Bloomberg szerint

A Bloomberg felmérésében 169 országot vizsgált többek között a várható élettartam, a tiszta vízhez és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, valamint a lakosság körében tapasztalható elhízás faktorai mentén.

Hétfőn hozta nyilvánosságra a Bloomberg a 2019-es raglistáját a legegészségesebb országokról. Izrael a 10-dik helyen áll, Magyarország a kelet-európai régió több más országához képest alul teljesít.

Idén Spanyolország lett az első, vagyis a világ legegészségesebb országa, amely 2017-ben a 6-dik helyen végzett.

Az első 10 ország: Spanyolország, Olaszország, Izland, Japán, Svájc, Svédország, Ausztrália, Singapúr, Norvégia és Izrael.

A kutatók szerint az étkezési szokásokon múlhat a legtöbb, valószínűleg ezért áll Spanyolország és Olaszország a lista élén, ahol a lakosság hasonlóképp táplálkozik, mint az izraeliek. Ezekben az országokban fogy a legtöbb növényi alapú mediterrán étel, sok teljes kiőrlésű terméket, zöldséget, magvakat esznek az emberek, valamint oliva olajat és repceolajat használnak vaj és másfajta zsiradék helyett.

A vizsgált országok között ott van Magyarország is, amely idén a 48. helyen szerepel, +4 ponttal javítva korábbi állásán. A szomszédos országok közül Ausztria a 13., Szlovénia például a 24., Szlovákia pedig a 45. helyet érte el.

Az USA csak a 35-dik helyen végzett, amelynek oka, hogy romlott a várható élettartam a drog túladagolások és az öngyilkosságok száma miatt.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-24/spain-tops-italy-as-world-s-healthiest-nation-while-u-s-slips

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp