Oscar díjat nyert A bőr című izraeli kisfilm

A rendező, Guy Nattiv holokauszt túlélők unokája, elmondása szerint a mindent átható fanatizmus késztette arra, hogy a rasszok közötti viszonyokról készítsen filmet.

Az izraeli filmrendező, Guy Nattiv rövidfilmje, A bőr nyerte az Oscar-díjat a legjobb rövidfilm kategóriában. A rendező a következőket mondta a beszédében a díj átvételekor:

„Istenem, 5 éve költöztem ide Izraelből. Laila tov, Yisrael (jó estét, Izrael)!”

Guy Nattiv beszélt arról is, hogy holokauszt túlélők unokája. „Ők a fanatizmussal küzdöttek a holokauszt idején – és ugyanezt látjuk ma is a világon mindenütt, beleértve Amerikát és Európát is. Ez a film okítani szeretne, arra akarja nevelni a gyerekeinket, hogyan lehet ezt másképp csinálni”, tette hozzá.


A film egy bandaháború története, amely azután tör ki egy kisvárosban, hogy egy fekete férfi rámosolyog egy fehér kisfiúra egy szupermarketben. A filmről ebben a cikkben írtunk részletesebben:

Amikor a gyerekek szeme előtt zajlik az erőszak – Izraeli rendező rövidfilmje az Oscar-esélyesek között – Kibic Magazin

Guy Natitv Oscar-díjra jelölt Skin (Bőr) című rövidfilmje egy rasszista fehérekből álló és egy bosszúálló fekete társaság közötti erőszak történetét meséli el. Mindez két gyerek szeme láttára történik. Az izraeli Guy Nattiv az Egyesült Államokban forgatott Skin című alkotása is bekerült az idei legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díj végső jelöltjei közé.

Nattiv a szintén izraeli származású Sharon Maymonnal írta együtt a sztorit. Nattiv Izraelben nőtt fel és most Los Angelesben él.

A 20 perces alkotást nemrég nagyjátékfilmmé fejlesztették tovább, a címe is ugyanez lesz, és ezt is Nattiv rendezi.

Forrás: Times of Israel

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp