Több mint százmillió forintot loptak el a Mazsihisztől

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

120 millió forintot csalt ki ismeretlen tettes a Mazsihisztől a Rumbach utcai zsinagóga felújítása kapcsán. A Mazsihisz rendőrségi feljelentést tett, és belső vizsgálat indult.

Jelenleg zajlik a Rumbach utcai zsinagóga felújítása, amelynek során durva hiba történt az elmúlt napokban, számolt be Heisler András, a Mazsihisz elnöke az esetről a Heti TV Pirkadat című műsorának február 19-i adásában.

Heisler András elmondása szerint a felújítás egyik szakaszának lezárásakor a Mazsihisz kapott a fővállalkozótól egy 120 milliós számlát. Azonban az utalás előtt néhány nappal telefonon értesítették őket, hogy megváltozott a fővállalkozó számla száma, máshova kell utalni a pénzt. A Mazsihisz illetékese kérte, hogy ezt írásban is erősítsék meg feléjük. A levél meg is érkezett a fővállalkozó pecsétjével, amelyről azonban később kiderült, hogy hamisított volt.

„Néhány ellenőrzési pont itt kimaradt, és a pénzt végül egy hamis számlára küldték át”, nyilatkozta Heisler András.

A Mazsihisz elnöke szerint a hamis számla ismeretlen tulajdonosa azonnal kivette a pénzt, illetve továbbította egy másik országbeli számlára.

Mindez az utalás után egy nappal derült ki, és ekkor a Mazsihisz azonnal rendőrségi feljelentést tett, és belső vizsgálatot rendelt el. Heisler András szerint az ügynek személyi konzekvenciái is voltak.

A szervezet jelenleg várja a rendőrség nyomozásának eredményét, és bízik benne, hogy a kárnak legalább egy része meg fog térülni.

A Mazsihisz vezetése úgy döntött, hogy a hiányzó összeget a saját felújítási tartalékából pótolja, így az ügy ellenére a munkálatok nem állnak le, és tovább folyhat a Rumbach utcai zsinagóga renoválása.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp