Tananyag lesz az antiszemitizmus az iskolákban és a rendőrségen

Egy friss kormányhatározat szerint a diákoknak, a rendőröknek, az ügyészeknek és a bíróknak is tudniuk kell a jövőben, mit jelent a zsidóellenesség.

A kormány ezentúl kiemelt feladatának tekinti, hogy minél szélesebb körben váljon megismerhetővé a zsidóság történelme és hagyományai , „mivel meggyőződése, hogy ezen ismeretek terjesztése lehetőséget ad az antiszemitizmus és az ehhez kapcsolódó negatív nézetek visszaszorítására is”, derül ki a hétfői Magyar Közlönyből.

Egy friss kormányhatározat ugyanis hamarosan kerettantervbe illesztené a a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség antiszemitizmus-definícióját.

A határozat értelmében a leendő rendőrök, ügyészek, bírók képzési programjába is bekerül az antiszemitizmus definíció, vagyis kötelező lesz tudni, mi az a zsidóellenesség.

Magyar Közlöny

No Description

Ezzel egy időben a kabinet hétfőn 50 milliós támogatást ítélt meg az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem karbantartására.

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp