Matisyahu izraeliek által előadott dala lett a párbeszéd, a tolerancia és a béke himnusza

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az UNESCO választotta ki Matisyahu One Day című dalának 3000 zsidó, muszlim és keresztény izraeli által előadott verzióját, hogy a rádió világnapja elnevezésű globális esemény főcímdala legyen.

Világszerte több mint 2000 rádióban hangzott el február 13-án, a rádiózás világnapján a haszid zsidó zenész, Matisyahu One Day című dala, amelyet egy közösségi éneklés keretében 3000 zsidó, muszlim és keresztény izraeli adott elő a Koolulam mozgalom szervezésében Haifán. A dalt az UNESCO és az Európai Műsorszolgáltatók Uniója közösen választotta ki, hogy az idén nyolcadszorra megrendezett World Radio Day főcímdala legyen.

Azért esett a választás pont erre az angolul, héberül és arabul előadott dalra, mert ez jól kifejezi az esemény témáját, amely idén a párbeszéd, a tolerancia és a béke volt. Az UNESCO közleménye szerint a rádiózás összehozza a különböző háttérrel rendelkező embereket és közösségeket, és elősegíti köztük a párbeszéd létrejöttét. A rádió ugyanis egy tökéletes eszköz a konfliktusok és az erőszak terjedésének megfékezésére.

A Koolulam elnevezésű közösségi projekt egyik korábbi eseményéről ebben a cikkben írtunk:

Ilyen az, amikor 800 zsidó, muszlim és keresztény együtt énekli a szeretet dalát – Kibic Magazin

Idén júniusban nagyjából 800 zsidó, keresztény és muszlim gyűlt össze Jeruzsálemben a Dávid-torony mellett, hogy elénekelje Bob Marley One Love című dalát. Egy nyári éjszakán zsidók, muszlimom, keresztények, öregek és fiatalok gyűltek össze Jeruzsálem óvárosában a Dávid-torony mellett. A nagyjából 800 résztvevő azért érkezett ide, hogy közösen énekeljék el Bob Marley híres One Love című dalát.

(ISRAEL21c)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp