Matisyahu izraeliek által előadott dala lett a párbeszéd, a tolerancia és a béke himnusza

Az UNESCO választotta ki Matisyahu One Day című dalának 3000 zsidó, muszlim és keresztény izraeli által előadott verzióját, hogy a rádió világnapja elnevezésű globális esemény főcímdala legyen.

Világszerte több mint 2000 rádióban hangzott el február 13-án, a rádiózás világnapján a haszid zsidó zenész, Matisyahu One Day című dala, amelyet egy közösségi éneklés keretében 3000 zsidó, muszlim és keresztény izraeli adott elő a Koolulam mozgalom szervezésében Haifán. A dalt az UNESCO és az Európai Műsorszolgáltatók Uniója közösen választotta ki, hogy az idén nyolcadszorra megrendezett World Radio Day főcímdala legyen.

Azért esett a választás pont erre az angolul, héberül és arabul előadott dalra, mert ez jól kifejezi az esemény témáját, amely idén a párbeszéd, a tolerancia és a béke volt. Az UNESCO közleménye szerint a rádiózás összehozza a különböző háttérrel rendelkező embereket és közösségeket, és elősegíti köztük a párbeszéd létrejöttét. A rádió ugyanis egy tökéletes eszköz a konfliktusok és az erőszak terjedésének megfékezésére.

A Koolulam elnevezésű közösségi projekt egyik korábbi eseményéről ebben a cikkben írtunk:

Ilyen az, amikor 800 zsidó, muszlim és keresztény együtt énekli a szeretet dalát – Kibic Magazin

Idén júniusban nagyjából 800 zsidó, keresztény és muszlim gyűlt össze Jeruzsálemben a Dávid-torony mellett, hogy elénekelje Bob Marley One Love című dalát. Egy nyári éjszakán zsidók, muszlimom, keresztények, öregek és fiatalok gyűltek össze Jeruzsálem óvárosában a Dávid-torony mellett. A nagyjából 800 résztvevő azért érkezett ide, hogy közösen énekeljék el Bob Marley híres One Love című dalát.

(ISRAEL21c)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp