Elsőként kerülhet ultra-ortodox képviselőnő az izraeli parlamentbe

A 40 éves Gilinsky-Yankelevitch 5 gyerek édesanyja, aktivista, Angliában szerzett tanári diplomát, később jogi diplomát szerzett a Bar Ilan Egyetemen.

Nagy valószínűséggel képviselő lesz a Kneszetben Omer Gilinsky-Yankelevitch az április 10-i választások után, aki ezzel az első haredi képviselőnő lesz az izraeli parlamentben, méghozzá a Benny Gantz Izrael ereje nevű pártjának színeiben. Ganz pártja az előrejelzések szerint 23 képviselői helyet nyerhet a választásokon.

A 40 éves Gilinsky-Yankelevitch 5 gyerek édesanyja, aktivista, és Beit Semesben él. Angliában szerzett tanári diplomát, amelyet a Cambridge Egyetem is akkreditált. Később jogi diplomát szerzett a Bar Ilan Egyetemen, majd a szellemi tulajdonjoggal foglalkozott.

Omer Gilinsky-Yankelevitch

Gantz azért döntött Gilinsky-Yankelevitch jelölése mellett, mert szeretné, ha az izraeli társadalom minél többféle rétege képviseltetné magát a parlamentben.

Érdekesség, hogy Gilinsky-Yankelevitch támogatja a nők szegregációját a haredi közösségen belül, és keményen támadta a nem vallásos izraeli csoportok által szervezett akciókat a nemi szegregáció ellen. Azt állította, hogy ez „haredi-ellenes boszorkányüldözés”, és hogy egyesek szekuláris értékeket akarnak ráerőltetni az ultra-ortodox közösségekre. Gilinsky-Yankelevitch úgy vélte, hogy a nemi szegregáció elleni küzdelem megakadályozza a haredi nők fejlődését.

Kapcsolódó anyag:

Izraelnek nem kellene egy másik népet uralnia Netanjahu kihívója szerint – Kibic Magazin

Beni Ganz, az Izrael Ereje (Hoszen Liszrael) párt vezetőjének első hosszabb, politikai álláspontját tükröző interjúja szerint Izraelnek nem kellene egy másik nép fölött uralkodnia. Egy pénteken megjelenő interjú beharangozásából kiderült, hogy a volt vezérkari főnök Ganz szerint meg kell találni az utat ahhoz, hogy Izrael ne uralkodjon egy másik nép, vagyis a palesztinok felett.

 

Az eredeti cikk itt olvasható:

Gantz Appoints Female Haredi Candidate from Beit Shemesh

Come April 10, attorney Omer Gilinsky-Yankelevitch will most likely become Israel’s second Haredi woman Knesset member, having been positioned in the top 20 on Benny Gantz’s Resilience for Israel election slate (the party is projected to win upwards of 23 seats). Gilinsky-Yankelevitch, 40, married with five children, a social activist, lives in Beit Shemesh.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp