Díszpolgári címet adományozna Bálint gazdának Cserdi polgármestere

Bogdán László azután ajánlotta fel a címet Bálint Györgynek, hogy mélyen felháborította az a múlt heti döntés, amelynek során ismételten leszavazta a 16. kerület fideszes frakciója az idén százéves kertészmérnök díszpolgárrá választását.

Cserdi községét sokan csoda faluként tartják számon, ahol egy agilis polgármester, Bogdán László vezetésével a teljes összeomlás széléről fordult vissza a falu. A település cigány lakói ma már nem segélyekre várnak, hanem ők segítenek másokon.

A polgármester korábban azt mondta, célja egyszerű, azt szeretné, ha minden egyes nap egy újabb magyar higgye el, hogy a cigányok rendes emberek.

A falu a polgármester működése óta szinte teljesen megújult. Parkosítottak, játszóteret építettek, felújították a házaikat. Minderre részben uniós és állami forrásokból futotta, de ami a lényeg: saját munkájuk hasznából is, ugyanis több hatékony esélyteremtő program is működik a faluban.

Bogdán László most egy levéllel kereste meg Bálint Györgyöt, amelyet a Facebook-on is közzétett. Ebben azt írja, mélységesen felháborítja a 16-dik kerületi döntés, amelynek során ismét leszavazták Bálint gazda díszpolgárrá választását a múlt héten. Mivel Bálint gazda már többször járt a községben és sok jó tanáccsal látta el őket, ezért szeretnék neki felajánlani a díszpolgári címet.

A megkeresésre Bálint György reagált a nepszava.hu-nak, illetve azt mondta, egy Somogy megyei településnél is fontolgatják a díszpolgárrá avatást. Bálint gazda a megkeresést és jelölést azzal hozta összefüggésbe, hogy a kormány már jó ideje cserben hagyta a vidéket. A felkérésekre még nem tett konkrét ígéretet, de igyekszik mindenkihez ellátogatni, és válaszolni fog a települések vezetőinek.

„Amit tudok megteszek, de hát egy századik évemet töltő vénember vagyok, kenyeret is kell keresnem, írnom is kell, minden héten egy legalább egy előadást tartok vidéken” – mondta Bálint György a nepszava.hu-nak.
Kapcsolódó cikk:

A Fidesz leszavazta Bálint gazda díszpolgárságát – Kibic Magazin

Nem lesz a 16. kerület díszpolgára az idén 100 éves Bálint György, mert a helyi testület fideszes többsége többszöri jelölés után is leszavazta ezt. Az ügyet ifj. Mizsei László LMP-s képviselő írta meg a Facebook-on. Szerinte az ügy mögött a Fideszen belüli pártfegyelem áll.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp