A magyar SS katonák többsége megérdemli a hősi jelzőt az M5 műsora szerint

Az Ez itt a kérdés… című műsorban kiemelték, hogy a második világháborúban harcoló legtöbb magyar SS katona hős volt, mert parancsot teljesítve védték 1945-ben a fővárost.

Budapest ostromáról és a nagy botrányt kiváltott kitörés emléktúráról beszélgetett vendégeivel Trombitás Kristóf történész az “Ez itt a kérdés…” című műsorában az M5-ön, figyelt fel rá a 444.hu.

Trombitás így kezdi a felvezetést:

„Míg a doni hősökről már megemlékezhetünk, Budapest védőinek, akik egyben Európa védői is voltak, csak lopva lehet emléket állítani. Miben voltak ők mások, miért voltak bűnösebbek bármely más nemzet fiainál? Csak azért, mert a hadi szerencse nem melléjük állt, és vesztettek? De nyert-e bárki ebben a csatában és a háborúban?”

A műsor utolsó részében aztán megszólalt Babucs Zoltán hadtörténész, a Magyar Hírlap lapszerkesztője:

“Érdekes dolog, hogy most valaki meglát egy ilyen teljesítménytúrán mondjuk egy második világháborús magyar katonai hagyományőrzőt vagy egy olyan embert, aki éppenséggel egy Waffen SS hagyományőrző egyenruhában van, abban a pillanatban azonosítja azzal, hogy na, ezek az emberek voltak azok, vagy ezek az SS katonák, akik annak idején mindenféle háborús bűntetteket hajtottak végre,

holott akik Budapesten voltak azon SS katonának a többsége nem vett részt ilyen jellegű atrocitásoknak a végrehajtásában. Ugye ők katonák voltak a szó igazi értelmében, és valóban ők is megérdemlik a hősi jelzőt, hiszen parancsot teljesítve vettek részt a magyar fővárosnak a védelmében.”

Streamable – free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp