Az izraeli Eurovíziós Dalfesztivál ellen tüntettek az MTVA székháza előtt

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Palesztin és palesztinpárti aktivisták demonstráltak az MTVA székháza előtt azt követelve, hogy a magyar közmédia bojkottálja az idén Tel-Avivban megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivált.

A Budapesti Szolidaritás Palesztinával csoport mindegy tucatnyi tagja a nemzetközi Izrael-ellenes bojkottot hirdető BDS-mozgalom keretében azért demonstrált hétfőn az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt, hogy Magyarország bojkottálja az idén májusban Izraelben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivált. Hivatalosan ugyanis a közmédia, illetve az általa A Dal című műsor keretében kiválasztott előadó képviseli Magyarországot az eseményen.

BOJKOTTÁLD AZ EUROVÍZIÓT – 2019 02. 09

•Kérjük támogasd a kampányunkat és oszd a videót.•Szombaton, 2019 02. 09.-én a Budapesti Szolidaritás Palesztinával csoport a Palesztin Diákok Egyesületével együtt tüntetett a MTVA előtt, ahol a Eurovízió magyar résztvevőjének kiválasztása elkezdődött. Itt lehet olvasni többet: https://bppalestine.wordpress.com/category/eurovision/– Budapesti Szolidaritás Palesztinával– General Union of Palestinian Students – Hungary

Geplaatst door Budapesti Szolidaritás Palesztinával op Dinsdag 12 februari 2019

A tiltakozók szerint Izrael egy „apartheid állam”, amely saját bűneit akarja az Eurovíziós Dalfesztivál mögé rejteni. „Nem az Eurovízió ellen vagyunk, hanem az ellen, hogy Izraelben lesz. Izrael folyamatosan sérti meg az emberi jogokat és brutális katonai megszállás alatt tarja a palesztinokat” – hangzik el az eseményről készített videójukban.

(Mérce)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp