Karácsony: Egyetértek a Mazsihisszel, súlyos hibát követtem el

Karácsony Gergely a Facebookon reagált a Mazsihisz tegnapi közleményére, amelyben a szervezet egyaránt elítélte a politikai célú listázást és annak mentegetését.

Mint arról itt, a Kibicen is beszámoltunk, sokan felháborodtak azon, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármester és főpolgármester-jelölt a Hír Tv-ben azt nyilatkozta, hogy Gyöngyösi Márton 2012-es zsidólistázós felvetése nem nácizmus. Ezzel kapcsolatban adott ki közleményt a Mazsihisz, amelyben azt írták, számukra elfogadhatatlan bármilyen politikai célú listázás, illetve ilyesminek akár mégoly tétova mentegetését is hibának tartják.

Mazsihisz: Elfogadhatatlan bármilyen politikai célú listázás – Kibic Magazin

A Mazsihisz szerint a Jobbik a mai napig nem tudott kellően eltávolodni vállalhatatlan múltjától, és az is elfogadhatatlan, hogy Budapest idén is neonáci megemlékezés és felvonulás otthonává vált. Közleményt adott ki a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az utóbbi napok belpolitikai eseményeivel kapcsolatban.

Erre válaszként Karácsony a következő Facebook-posztot tette közzé:

„Egyetértek a Mazsihisszel, súlyos hibát követtem el. Ismételten bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam. Természetesen én is elfogadhatatlannak tartom az állampolgárok politikai célzatú listázását.”

Karácsony Gergely Hír Tv-s nyilatkozatával kapcsolatban, illetve a Jobbikkal való ellenzéki összefogás kérdéséról itt lehet szavazni:

Szavazz, csalódást okozott-e neked Karácsony Gergely kijelentése? – Kibic Magazin

Zsidó vallási vezető, a magyar kormányfő, illetve ellenzéki és kormánypárti politikusok is kommentálták Karácsony Gergely azon kijelentését, amely szerint nem számít nácizmusnak Gyöngyösi Márton elhíresült kijelentése, amikor a Parlamentben a zsidókat listázni akarta. Szavazz az üggyel kapcsolatban!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp