Brutális gyilkosság sokkolja Izraelt

Egy palesztin férfit gyanúsítanak a 19 éves Ori Ansbacher brutális meggyilkolásával. Az esetet az izraeli biztonsági erők terrortámadásnak minősítették.

A mai napon meghosszabbította a jeruzsálemi bíróság annak a palesztin férfinak a letartóztatását, akit a 19 éves Ori Ansbacher brutális meggyilkolásával vádolnak. A vád szerint Arafat Irfaija megerőszakolta és több késszúrással meggyilkolta a fiatal lányt, akinek holttestét Jeruzsálem külterületén található erdős részen találták meg múlt hét csütörtökön.

Ori Ansbacher

A hebroni lakos Irfaija nem ismeretlen az izraeli biztonsági erők számára, két évvel ezelőtt egy nagy konyhakéssel a zsebében akart belépni a Jeruzsálem óvárosában található Templomhegyre. Akkor letartóztatták és a bíróság hat hónap börtönre ítélte. A kihallgatásán Irfaija azt mondta, hogy a Hamasz támogatója és mártír szeretne lenni.

A férfit pénteken egy ramallahi mecsetben tartóztatták le, kihallgatását követően a Sin Bet, az izraeli belbiztonsági szolgálat azt közölte, hogy Ansbacher meggyilkolása terrorcselekmény volt.

(Times of Israel)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp