Brutális gyilkosság sokkolja Izraelt

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Egy palesztin férfit gyanúsítanak a 19 éves Ori Ansbacher brutális meggyilkolásával. Az esetet az izraeli biztonsági erők terrortámadásnak minősítették.

A mai napon meghosszabbította a jeruzsálemi bíróság annak a palesztin férfinak a letartóztatását, akit a 19 éves Ori Ansbacher brutális meggyilkolásával vádolnak. A vád szerint Arafat Irfaija megerőszakolta és több késszúrással meggyilkolta a fiatal lányt, akinek holttestét Jeruzsálem külterületén található erdős részen találták meg múlt hét csütörtökön.

Ori Ansbacher

A hebroni lakos Irfaija nem ismeretlen az izraeli biztonsági erők számára, két évvel ezelőtt egy nagy konyhakéssel a zsebében akart belépni a Jeruzsálem óvárosában található Templomhegyre. Akkor letartóztatták és a bíróság hat hónap börtönre ítélte. A kihallgatásán Irfaija azt mondta, hogy a Hamasz támogatója és mártír szeretne lenni.

A férfit pénteken egy ramallahi mecsetben tartóztatták le, kihallgatását követően a Sin Bet, az izraeli belbiztonsági szolgálat azt közölte, hogy Ansbacher meggyilkolása terrorcselekmény volt.

(Times of Israel)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp