Brutális gyilkosság sokkolja Izraelt

Egy palesztin férfit gyanúsítanak a 19 éves Ori Ansbacher brutális meggyilkolásával. Az esetet az izraeli biztonsági erők terrortámadásnak minősítették.

A mai napon meghosszabbította a jeruzsálemi bíróság annak a palesztin férfinak a letartóztatását, akit a 19 éves Ori Ansbacher brutális meggyilkolásával vádolnak. A vád szerint Arafat Irfaija megerőszakolta és több késszúrással meggyilkolta a fiatal lányt, akinek holttestét Jeruzsálem külterületén található erdős részen találták meg múlt hét csütörtökön.

Ori Ansbacher

A hebroni lakos Irfaija nem ismeretlen az izraeli biztonsági erők számára, két évvel ezelőtt egy nagy konyhakéssel a zsebében akart belépni a Jeruzsálem óvárosában található Templomhegyre. Akkor letartóztatták és a bíróság hat hónap börtönre ítélte. A kihallgatásán Irfaija azt mondta, hogy a Hamasz támogatója és mártír szeretne lenni.

A férfit pénteken egy ramallahi mecsetben tartóztatták le, kihallgatását követően a Sin Bet, az izraeli belbiztonsági szolgálat azt közölte, hogy Ansbacher meggyilkolása terrorcselekmény volt.

(Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp