Az izraeli párok sokat szexelnek

Egy friss kutatás szerint a párok közel fele (47%) legalább egy héten egyszer él nemi életet, amely több, mint a nyugati világ legnagyobb részén. 80%-uk pedig elégedett a kapcsolatával!

A Kfar Saba-i Adler Intézet által évente készített kutatás során több mint 500, legalább egy gyerekkel rendelkező házaspárt vizsgáltak.

Az izraeli párok 47%-a legalább heti egyszer szeretkezik. Ezzel szemben például egy 20.000 fős mintájú amerikai kutatás szerint – melyet Dr. David Schnarch vezetett – a házasok csupán 26%-a éri el ezt a szintet. A maradék 74% havonta 1-2 alkalommal él nemi életet. (Ugyanakkor a Chicago-i Egyetem 2008-as vizsgálata szerint a házaspárok havi 7 alkalommal szexelnek, azaz majdnem heti kétszer.)

Az Adler kutatása szerint az izraeli párok egyharmada (34,4%) heti 1-2 alkalommal szeretkezik, 8,8%-uk heti ötször, 4%-uk pedig minden nap. Csupán 18% szexel heti egynél kevesebb alkalommal.

Kérdés, vajon a sok szex kevesebb vitát eredményez-e a kapcsolatokban. A statisztikák szerint nem.

A párok egyötöde (21,5%) mondta azt, hogy heti 1-2 alkalommal vitáznak, és 15,1%-uk legalább egyszer egy hónapban.

A veszekedések főként a munka és az otthoni teendők közötti egyensúly megteremtése körül alakulnak ki (32,1%), valamint a gyerekek kapcsán (25,5%), és az anyagiak miatt (14%).

A konfliktusok ellenére a tanulmány szerint az izraeli párok 80%-a elégedett a kapcsolatával, és szeretnek együtt lenni. 22,7%-uk legalább heti egyszer megy el együtt szórakozni, 31,1%-uk több mint egyszer egy hónapban, és 24.5%-uk havi egy alkalommal.

Ugyanakkor viszonylag keveset beszélgetnek személyesen – vélhetően a közös programokon és a szexuális együttléten kívül. Kedvenc kommunikációs eszközük a WhatsApp (60,8%) vagy a telefon.

Az izraeliek 90%-a jó szülőnek gondolja magát.

„Az otthon a gyakorlóterep az élethez, és a gyerekek ott szívják magukba a légkört, az értékeket, a hiedelmeket, és ez alapján alakítják ki a saját életüket” – mondta Osnat Harel, az Adler Intézet vezérigazgatója.

A kutatást 18 év feletti, héberül beszélő populáción végezték.

Israeli couples have a lot of sex – survey

Dear Reader, As you can imagine, more people are reading The Jerusalem Post than ever before. Nevertheless, traditional business models are no longer sustainable and high-quality publications, like ours, are being forced to look for new ways to keep going. Unlike many other news organizations, we have not put up a paywall.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp