Egy ortodox rabbi felvállalta, hogy gyerekkorában szexuális zaklatás áldozata volt

Avrohom Zippel rabbi egy Utah állambeli bíróságon tett tanúvallomást arról, hogy fiatal korában szexuálisan zaklatta a család alkalmazásában lévő dajka. Zippel lehet az első ortodox rabbi, aki szexuális bántalmazás elszenvedőjeként áll a nyilvánosság elé.

Zippel rabbi Salt Lake City bíróságán mesélte el, hogyan molesztálta őt Alavina Florreich nyolc éves korától kezdve közel tíz éven át. A tongai származású Florreichet Zippel családja bérelte fel, hogy segítsen a gyerekekre vigyázni. Florreich ugyan nem volt zsidó, de miután egy ismerős család beajánlotta, Zippel szülei megbíztak benne, és alkalmazták.

Avrohom Zippel rabbi

A rabbi, aki Chabad helyi küldöttjeként tevékenykedik Salt Lake Cityben, ahol felnőtt, elmondta, hogy a #MeToo mozgalom inspirálta arra, hogy előálljon a történetével. Zippel elmondása szerint az is segített a nyilvánosság előtt felvállalni az esetet, hogy a zsidó olimpiai bajnok tornász, Aly Raisman is tanúskodott 156 más nővel együtt a zaklatással vádolt amerikai tornászcsapat korábbi orvosa elleni perben.

Florreichet tavaly márciusban tartóztatták le, és 131 rendbeli gyermekbántalmazással gyanúsítják, néhány ügyben már el is ítélték. A volt dajka a rendőrségnek tett vallomásában azt mondta, hogy ő csak arra akarta tanítani Zippelt, hogy jó férj váljék belőle, és az egész csak a fiú kíváncsiságáról szólt.

(Desert News)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp