Bálint gazda életműdíjas lett

Szakmai életműdíjat kapott a 99 éves kertészmérnök, Bálint György, több más agrárszakember is komoly elismerésben részesült. Az agrárminiszter szerint fontos, hogy a díjak példaképeket állítsanak mások elé, hiszen motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.

Az év agrárembere díjat 2014 óta adják át minden évben. Idén a szakmai zsűri Ledó Ferencnek, a FruitVebZöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökének ítélte a a díjat.

 Életműdíjat kapott Bálint György kertészmérnök és Vancsura József, a gabonatermesztők szövetségének (GOSZ) tiszteletbeli elnöke.

A díj fővédnöke, Nagy István agrárminiszter az elismerés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.

“Magyarország egyik kitörési pontja a mezőgazdaság, ezért kötelességünk gondoskodni a folyamatos, minőségi utánpótlásról és bevonzani a fiatal tehetségeket”, mondta a díj védnöke és a szakmai zsűri elnöke, Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója azt mondta

Az év agrárembere díjat 2014-ben alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens, üzlettársaival, azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedőkre, akik társadalmi szerepvállalása jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek.

2018-ban a szervezők tíz kategóriában keresték, első körben a 130 jelölt közül 90-en fogadták el a jelölést, és több mint 80 tagú szakmai zsűri vett részt a szavazásban, a közönség internetes szavazással választott a döntősök közül közönségdíjast – írták.

Az eddigi, összesen már 5 jelölés és zsűrizés alatt 48 kategóriában 144 döntőst választott a zsűri.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp