Közös kampányt indított a Jad Vasem és a Facebook a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából

A jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt emlékközpont és a Facebook izraeli regionális központja közös kampányban emlékezik meg a holokauszt hatmillió áldozatáról.

A kampány keretében azok a Facebook-felhasználók, akik csatlakoznak a Jad Vasem IRemember Wall elnevezésű kezdeményezéséhez, kiposztolhatják a közösségi oldalra, hogy melyik áldozattal párosította össze őket a rendszer. A kampány célja, hogy az áldozatok névvel és arccal is megjelenjenek, hogy így is meg lehessen emlékezni róluk.

IRemember Wall

Az IRemember Wall tulajdonképpen egy digitális emlékfal, amely a Jad Vasem adatbázisában található áldozatok nevét, fényképét és egyéb adatait tartalmazza. A kampány keretében a Jad Vasem honlapján bárki csatlakozhat ehhez az emlékfalhoz, és a feliratkozást követően a nevét a rendszer véletlenszerűen egy áldozat mellé fogja rendelni. Ezután az emlékfalon megjelenik, hogy melyik résztvevő kire emlékezik. Egy kattintást követően pedig az áldozatok történetével is megismerkedhetnek az emlékezők.

Engem például Hencha Ehreich mellé párosított a rendszer. Hencha a németországi Gelsenkirchenben született 1908-ban, a háború idején Amszterdamban élt, és a sobibóri megsemmisítő táborban gyilkolták meg. Én tehát rá fogok emlékezni a Jad Vasem emlkékfalán. A kampány részeként mindezt a Facebookon is megosztottam, így minél többen megemlékezhetnek Hencha Ehreichről és a holokauszt többi áldozatáról.

A kampány a mai napon indult el, és január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján ér majd véget.

Korábban a Zsidó Világkongresszus is indított emlékkampányt a közösségi médiában #WeRemember elnevezéssel. Erről itt lehet bővebben olvasni:

Csatlakozz te is a világ legnagyobb holokauszt megemlékezéséhez! – Kibic Magazin

A Zsidó Világkongresszus idén is elindítja a közösségi médiában a #WeRemember kampányt, amellyel nem csak a holokauszt áldozataira szeretnének emlékezni, de a világon egyre nagyobb méreteket öltő rasszizmusra és idegengyűlöletre is fel szeretnék hívni a figyelmet. 2019-ben harmadik alkalommal indítja útjára a Zsidó Világkongresszus a #WeRemember (mi emlékszünk) kampányt a közösségi médiában.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp