Izraeli orvos segített megmenteni a Palesztin Hatóság elnökének életét

Mahmud Abbasz még tavaly májusban szorult kórházi kezelésre, miután súlyosan megromlott egészségi állapota. Izrael titokban egy szakorvost küldött hozzá, hogy segítse a Palesztin Hatóság elnökének felépülését.

Mahmud Abbasz egészségi állapota annyira megromlott az utóbbi években, hogy az orvosai már az életéért aggódtak. Tavaly májusban aztán a Palesztin Hatóság elnöke tüdőgyulladás miatt került kórházba, ami egy súlyos korábbi fülgyulladás szövődményeként alakult ki. Abbaszt a ramallahi kórházban ápolták, a palesztin orvosok pedig attól tartottak, hogy a 83 éves elnök szervezete nem fogja kibírni a betegség által okozott terhelést, írja az izraeli Ynet az esetről.

Mahmud Abbasz

A cikkből az is kiderül, hogy amikor Izrael számára nyilvánvalóvá vált Abbasz súlyos állapota, felajánlotta, hogy szállítsák izraeli kórházba a Palesztin Hatóság elnökét, hogy ott megfelelő kezelésben részesülhessen. A palesztinok azonban visszautasították az ajánlatot, mivel attól tartottak, hogy a helyi közvélemény nem venne jó néven egy ilyen lépést. A hatóság tisztségviselői viszont hálásak voltak az izraeliek felajánlásáért.

Izrael végül úgy döntött, hogy egy szakorvost küld el a ramallahai kórházba, hogy segítsen stabilizálni Abbasz állapotát. Két nap múlva a palesztin elnök jobban lett, és kikerülhetett az intenzív osztályról, egy héttel később pedig már el is hagyhatta a kórházat.

Azóta Abbasz fokozatosan visszatért feladatainak ellátásához, a hivatalában azonban csak ritkán jelenik meg személyesen, és inkább otthonában intézi az ügyeket. Állapota stabilnak mondható, a Palesztin Hatóság elnöke pedig gyökeres életmódváltozásra készül, ennek első lépéseként leszokott a dohányzásról.

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp