Síelők feje felett semmisített meg egy rakétát az izraeli Vaskupola

A Hermonon síelők videóra vették, ahogy éppen megsemmisít a Vaskupola légvédelmi rendszer egy Szíriából Izrael felé tartó rakétát. A rakétát Szíriában állomásozó iráni csapatok lőhették ki.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint a közepes hatótávolságú, iráni gyártmányú rakétát vasárnap Damaszkusz közeléből, az oroszokkal kötött megállapodás alapján Irán számára tiltott területről, iráni egységek indították útnak, és bántódásuk eshetett volna a Hermon-hegy lejtőin síelőknek, ha az izraeli légvédelem nem lép időben működésbe, írja az MTI.

A rakéta megsemmisítését a hegyen síelő izraeliek videóra is vették:

A Vaskupola légvédelmi rendszer által elfogott vasárnapi rakétára válaszul Izrael az első hullámban Damaszkusz körüli iráni katonai objektumokat lőtt, majd a következő hullámban a szíriai hadsereg légvédelmi egységeit, mert azok tüzet nyitottak az izraeli vadászgépekre.

Izrael Szíriát tekinti felelősnek a területéről Izrael ellen indított vasárnapi iráni rakétatámadásért, és meg kell fizetnie annak az árát, hogy engedélyezi az iráni katonai jelenlétet területén. Teherán hivatalosan tagadja, hogy – néhány katonai tanácsadó kivételével – katonai egységeket állomásoztatna Szíriában, de ezt az iráni állítást a nyugati hírszerzők széles körben cáfolják.

A Hermon-hegyi sípályákat és a felvonót hétfőn a hadsereg utasítására lezárták a kiváló hóhelyzet ellenére a látogatók elől.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp