Zsidó-muszlim azonos nemű párokat ábrázoló képektől robbant fel a Twitter

Nagyon felkapottak lettek egy Caleb nevű illusztrátor képei a Twitteren, amelyeken azonos nemű muszlim-zsidó párokat rajzolt meg.

A meleg művész képeit több mint hetvezren osztották meg a Twitteren, rengeteg like-ot, és elég sok támadást is kapott.

Sokan azzal fenyegették, hogy meg kéne halnia azért, mert vallásos létére homoszexuális. De ő kitartott az eredeti elképzelései mellett, és a szeretetről szóló idézeteket – például Isten képére teremtettünk – posztolt a Tórából és a Koránból.

Caleb arról is írt a posztjaiban, hogy a Twitter nem tett semmit, hogy kitiltsa a támadóit. „De nekem elegem van abból, hogy félnem kell a homofóboktól”, jelentette ki.

A zaklatók arról írtak neki, hogy azt kérték Istentől, minél borzalmasabb módon büntesse meg őt. Az egyik Twitterező azt kívánta, bárcsak a művész eltörné a lábát, a teste eltűnne a föld színéről és a várost, ahol él, az óceán mosná el.

De Caleb a rosszindulatú üzeneteken kívül sokkal több pozitív visszajelzést is kapott.

Az egyikük ezt írta: „Muszlim vagyok és biszexuális, kérlek, ne töröld ezt a posztot. Végre látok valami igazán szépet a Timeline-omon. Csodálatos!”

Majd egy hasonló üzenet is érkezett: „Zsidó vagyok és bi, és imádom ezt. Boldogsággal tölti el a szívem, hogy vallásos biszexuális tartalmat láthatok”.

És egyvalaki ezt írta: „hiszek abban, hogy a vallás számára a szerelem számít és nem a nemi identitás”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp