Nem talált csontokat a Dunában az izraeli kutatócsapat

Az első keresés nem hozott eredményt a Dunába lőtt zsidó áldozatok maradványai után kutató izraeli búvárcsapatnak. Februárban visszatérnek, hogy további helyszíneken folytassák a kutatást.

Nem találtak emberi maradványokat az izraeli Zaka búvárcsapatának tagjai a folyófenék szonárral történő átvizsgálását követően – mondta Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a JTA-nek. A mostani kutatást a Margit híd közelében végezték, a jövő hónapban pedig további kutatásokat fognak végrehajtani a Margit híd, illetve a Lánchíd környékén.

A nyilasok által a Dunába lőtt zsidók maradványainak felkutatásáról először Arije Deri izraeli belügyminiszter számolt be a Twitteren, miután egyeztetett Pintér Sándorral. Deri arról is beszélt, hogy amennyiben találnak zsidóktól származó csontokat, azokat Izraelben fogják eltemetni. Erről azonban az Index cikke szerint sem az összekötő feladatokat ellátó Köves Slomó, sem pedig a Budapestre érkező kutatócsapat vezetője nem hallott semmit.

Az egész kutatásról itt írtunk részletesen:

Egy ultraortodox zsidó szervezet önkéntesei kutatnák fel a Dunába lőtt áldozatok maradványait – Kibic Magazin

Szonárral és búvárokkal érkeztek Budapestre a Zaka elnevezésű szervezet tagjai, hogy megkezdjék az előkészületeket az 1944-ben a nyilasok által a Dunába lőtt zsidó áldozatok maradványainak felkutatásához. Itt a Kibicen is beszámoltunk arról, hogy hétfőn Arije Deri izraeli belügyminiszter bejelentkezett a Twitter-fiókján Budapestről, a Cipők Duna-parton emlékmű mellől, hogy bejelentse, megállapodott Pintér Sándor belügyminiszterrel abban, hogy egy izraeli kutatócsoport felkutatja a nyilasok által a Dunába lőtt zsidók maradványait.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp