Felkutatják a Dunába lőtt zsidók maradványait

Az izraeli belügyminiszter ígéretet tett arra, hogy a mártírok holttestének maradványait Izraelben fogják végső nyugalomra helyezni.

Budapesten tárgyalt Aryeh Deri izraeli belügyminiszter Pintér Sándor magyar belügyminiszterrel, és megállapodtak abban, hogy a holokauszt során a Dunába lőtt magyar zsidók maradványait felkutatják, közölte Deri egy twitter üzenetben.

Deri ígéretet tett arra, hogy a mártírok maradványait Izraelbe szállítják és méltóképp temetik majd el.

Aryeh Deri jelenleg hivatalos látogatást tesz Közép-Európában, így Magyarországon és Csehországban.

 

2016-ban a Margit-híd lábánál találtak Dunában második világháborús emberi csontmaradványokat, amelyeket akkor a Kozma utcai zsidó temetőben helyeztek nyugalomra.

Elkezdődött a Margit-hídnál talált csontok átszállítása a Kozma utcai temetőbe – Kibic Magazin

Péntek reggel 8 és fél 9 között kisebb csoport várakozott a Nagy Imre tér és a Gyorskocsi utca sarkán, ahol Verő Tamás rabbi és kollégája hozta ki az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetből a Margit-hídnál, a Dunában talált második világháborús emberi csontmaradványokat, amelyeket ma 11 órakor temetnek el zsidó szertartás keretében a Kozma utcai izraelita temetőben.

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp