Az oroszok be akarnak avatkozni az izraeli választásokba a Sin Bet vezetője szerint

Nadav Argaman egy előadásában beavatkozással vádolt meg egy külföldi államot, az izraeli cenzúra azonban megtiltotta, hogy a médiumok megírják, melyik országot nevezte meg. Azért mégis megírták.

A tiltás ellenére az izraeli lapok találgatni kezdtek, és azt írták, minden valószínűség szerint Izrael belföldi titkosszolgálatának embere Moszkváról beszélt, amely szerinte hasonlóan a 2016-os amerikai elnökválasztásokhoz, befolyásolni kívánja az eredményeket. A cenzori hivatal pedig azért tilthatta meg, hogy leírják az Argaman által belengetett állam nevét, mert Izrael nem akar nyílt vitába keveredni a szomszédos Szíria fő szövetségesének számító Oroszországgal.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ezután cáfolta, hogy Oroszország befolyásolni akarná az áprilisra kiírt előrehozott izraeli választások kimenetelét. „Oroszország sohasem avatkozott bele más államok választásaiba és nem is szándékozik ilyet tenni” – közölte Peszkov.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök az ügyre reagálva annyit mondott, hogy Izrael készen áll arra, hogy mindenféle kibertámadást elhárítson. „Nincs olyan ország, amely nálunk felkészültebb lenne” – hangsúlyozta az izraeli kormányfő.

(hvg.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp