Vádat emeltek a kanadai rabbit az Árkádban bántalmazó férfi ellen

Közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki még tavaly áprilisban bántalmazott egy kanadai rabbit az Árkád bevásárlóközpontban. 

A vád szerint a negyvennégy éves férfi az Árkád egyik mobiltelefonokat áruló üzletében látta meg a kipát viselő rabbit, odalépett hozzá, szó nélkül megütötte, majd leverte a kipát a fejéről, aztán kisietett az üzletből. 

A rabbit megtámadó férfi (Fotó: Facebook/TEV)

A rabbi áprilisban, pészah alkalmából érkezett a magyar fővárosba családtagjaival, akik  szemtanúja voltak az esetnek. A családtagok a férfi után mentek, lefotózták és a Tett és Védelem Alapítvány jogsegélyszolgálatának közreműködésével feljelentést tettek, a rendőrség pedig másnap már el is fogta a támadót.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, amiért a támadót akár öt év börtönre is ítélhetik.

(TEV, Index)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp