Orbán: Kártékonyak, akik Soros György zsidó származására utalnak

Rendhagyó módon Orbán Viktor miniszerelnök tartotta meg az év első Kormányinfóját, ahol újságírók kérdésire is válaszolt. Soros György és az antiszemitizmus is szóba került.

Orbán Viktor miniszerelnök ma több mint két órán keresztül válaszolt újságírók kérdéseire a Kormányinfón. A 888 munkatársának Soros Györggyel kapcsolatos érdeklődésére válaszolva Orbán elmondta, hogy az ellenzék és a média egy része mindig belekeveri ebbe a témába az antiszemitizmus problémáját.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

„Soros György a mi honfitársunk, magyar állampolgár, akivel nem értünk egyet” – mondta a miniszterelnök, majd hozzátette, azok, akik állandóan Soros György zsidó származásával hozakodnak elő, azok nem csak a magyar politikának, de magának Soros Györgynek is ártanak.

„Aki a származás mögé bújik a vita helyett, az gyáva”

– hangsúlyozta Orbán, majd kiemelte, hogy kártékonynak tartja, hogy a Soros Györgyöt védeni próbálók állandóan Soros származására utalnak.

Orbán Viktor a Heti Tv kérdésére válaszolva arról is beszélt, hogy megfontolandó a Zsidó Közösségi Kerekasztal valamilyen formában történő újraindítása. Majd innen egyenesen rátért a bevándorlás és az antiszemitizmus kapcsolatára.

A miniszerelnök szerint a migráció az antiszemitizmus karakterét is átalakítja. Európából nagy számban távoznak a zsidók, mert nem érzik magukat biztonságban. Magyarországra mindez nem igaz, az antiszemitizmus ugyanis Nyugat-Európában erősödik, Közép-Európában pedig csökken. Ráadásul Izraelt támogató kormányok is leginkább Közép-Európában vannak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp